Ähtäri Zoo – osaksi LYKE-verkostoa

0
Sanna Palvanen

Ähtärin Zoo on valittu osaksi Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liiton koordinoimaa LYKE-verkostoa. Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liitto edistää lasten ja nuorten ympäristökasvatusta. Toiminnan tavoitteena on tukea ja mahdollistaa luontosuhteen vahvistamista ja kestävän elämäntavan oppimista.

 

-Tämä on hieno tunnustus meille, sillä LYKE-toimintakeskus -sertifikaatti kertoo tekemämme ympäristökasvatustyön hyvästä laadusta ja että kehitämme sitä jatkuvasti. Verkoston myötä myös yhteistyömme muiden ympäristökasvatustoimijoiden kanssa kasvaa, kertoo Ähtäri Zoon ympäristökasvattaja Sanna Palvanen.

Ähtäri Zoo on vaikuttava ympäristökasvatustoimija erityisesti Etelä-Pohjanmaan alueella.

Olemme aktiivisesti mukana kokoamassa Etelä-Pohjanmaalle omaa alueellista ympäristökasvatusverkostoa, jonka tavoitteena on nostaa ympäristökasvatuksen asemaa koko maakunnassa, Sanna Palvanen toteaa.

Ähtäri Zoon lisäksi LYKE-verkostoon kuuluu yli 50 toimipistettä, jotka tarjoavat luonto- ja ympäristökasvatuksen tukipalveluita kouluille ja varhaiskasvatusyksiköille. Toimintaan osallistuminen on samalla täydennyskoulutusta ryhmän kasvattajalle. LYKE-verkoston jäsenten toiminta on sertifioitua, eli jokaisen toimipisteen tulee täyttää luonto- ja ympäristökoulutoiminnan kriteerit. Verkostossa on mukana mm. luontokouluja, nuorisokeskuksia, luonnontieteellisiä museoita, leirikoulukeskuksia ja Metsähallituksen luontokeskuksia.


 

 

 

 

 

 

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI