ÄHTÄRIN KAUPUNKI TARJOSI TIETOA ja ROKKAA!

0
Ähtärin kaupungin perinteisessä rokkapäivässä, maistui hernekeitto ja tavattiin tuttuja. Samalla saatiin kaupungin pättäjiltä ja viranhaltijoilta neuvontaa ja tietoja ajankohtaisista asioista. (Pentti Hautala)

Teksti ja kuvat: Pentti Hautala/J-Pnews
Ähtäri

-Eikös tätä rokkakeittoa saa santsatakin, kun oli niin hurjan hyvää!? -Minä ainakin haen lisää ja tehkää niin muutkin, jos mieli tekee! Näin huikkasi Ähtärin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heimo Pirttimäki, torille ruokailemaan kerääntyneelle runsaalle kansanjoukolle.

Heimon esimerkkiä noudattikin moni. Ja minäkin innostuin nauttimaan keitosta. Samalla tuli todistetuksi, että hyvää oli ja kunnon lihaisaa. Mausteetkin olivat suolan kanssa sopivassa suhteessa!

Marraskuun viimeistä edellisenä, tihkusateisena torstaina nautittiin kaupungin järjestämässä ”rokkapäivässä” pääruokana oikein kunnon ”wanhanaikaisesta” hernekeitosta.

Herkullinen keitto oli valmistettu Ähtärin aluekeittiöllä. Tarjoilu alkoi kello 11 ja vartin yli puolenpäivän, oli popsittu jo nelisensataa annosta! Joten viisarien siirtyessä iltapäivän kello yhden kohdalle, oli ennakoidusti puolentuhannen ruokailijan raja varmuudella reippaasti ylitetty.

Hernekeiton ja muiden tykötarpeiden  tarjoilusta huolehtivat Tea Leino, Riikka Koskimaa ja Eija Paavola. (Pentti Hautala)

Tarjoilusta vastanneet Tea Leino, Riikka Koskimaa ja Eija Paavola kertoivat keittoa olevan keitettynä 180 litraa.

-Eiköhän tämä keitto kaikille riitä, kun kello 13 virallisesti rokkapaivän tarjoilu on ilmoitettu päättyväksi, tiesivät tarjoilijat.

Heimo Pirttimäen lisäksi paikalla oli kuntalaisten kysymyksiin vastailemassa muun muassa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Harju ja kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki. Lisäksi paikalla olivat kaikki muutkin johtavat viranhaltijat.

(vas.) Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki, hallituksen pj. Risto Harju ja valtuuston pj. Heimo Pirttimäki. (Pentti Hautala)

Mainittakoon, että kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki on niiden neljän henkilön joukossa, jotka ovat selviytyneet aivan kalkkiviivoille Rovaniemen kaupunginjohtajakisassa.
Pienimäki kertoi olleensa edellispäivänä, keskiviikkona soveltuvuustestissä Lapin pääkaupungin johtajan valintaan liittyen.

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI