Ähtärin kaupunki tiedottaa | SUUNNITTEILLA UUSIA KOULUJA

0
Ähtärin kaupunki on teettänyt kokonaisvaltaisen sisäilmaston kuntotutkimuksen lukiolla ja samassa yhteydessä myös kuvassa näkyvän yhteiskoulun eli yläkoulun tiloissa. (Kuva: Jouko Siirilä/jpnewss.fi)

ÄHTÄRISSÄ KÄYNNISTYY KOULUJEN SUUNNITTELU: UUDET TILAT JOKAISELLE KOULUASTEELLE

Ähtärin kaupunginhallitus päätti 2.12.2019 pidetyssä kokouksessaan esittää kaupunginvaltuustolle, että vuoden 2020 talousarvioon varataan 150 000 euroa suunnittelurahaa uusien koulujen rakentamiseen. Tavoitteena on rakentaa uudet tilat jokaiselle kouluasteelle siten, että ne olisivat valmiina otettavaksi käyttöön 1.8.2023 alkavalle lukuvuodelle.  

Suunnitelmat koskevat uutta koulua vuosiluokille 1 – 6 (Otsonkoulu) ja uutta koulua vuosiluokille 7 – 9 (yhteiskoulu). Lisäksi suunnitellaan ja toteutetaan uusi toisen asteen kampus yhteistyössä Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedun kanssa. Rakentamisen ajan vuosiluokat 1 – 6 sekä lukio toimisivat nykyisisissä väistötiloissaan ja vuosiluokat 7 – 9 remontoiduissa yhteiskoulun tiloissa.

– Koulutus ja sen kehittäminen on kunnille tärkeä vetovoimatekijä. Meidät tunnetaan jo korkeatasoisesta lukio-opetuksesta sekä kansainvälisestikin kiinnostavasta metsäalan opetuksesta. Panostamme myös jatkossa koulutukseen ja haluamme tarjota koululaisille ja opiskelijoille tarkoituksenmukaiset tilat, jotka tukevat oppimista, toteaa Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki.

Jarmo Pienimäki

Eri malleja koulurakentamiseen on Ähtärissä kartoitettu perusteellisesti. On pohdittu, rakennetaanko kokonaan uutta vai peruskorjataanko pitkäaikaisista väistötiloista pysyvät koulutilat. Lisäksi on keskusteltu tilojen sijoittamisesta: rakennetaanko yksi yhteinen kampusalue kaikille kouluasteille vai eriytetäänkö ne toisistaan. Myös rahoituksen osalta on tutkittu eri malleja. Kyseessä on miljoonahanke, jonka rahoittaminen vaatii huolellista suunnittelua ja kestäviä ratkaisuja. Keskusteluiden ja neuvotteluiden lopputulema on, että yhteisenä tahtotilana on rakentaa kokonaan uudet tilat jokaiselle kouluasteelle.

Eija Kuoppa-aho

 

Sivistystoimenjohtaja Eija Kuoppa-aho sanoo, että vaikka Ähtärin väestöennuste on tällä hetkellä lievästi laskeva, voi kaupunki uusien kouluhankkeiden myötä profiloitua entistä voimakkaammin laadukkaana koulu- ja opiskelukaupunkina:
– Tänä vuonna olimme Etelä-Pohjanmaan ykköslukio kansallisessa lukiovertailussa ja menestystä on tullut myös aikaisempina vuosina. Tämä lisää varmasti Ähtärin lukion houkuttavuutta, samoin kuin uudet ja ajanmukaiset tilat, jotka saamme käyttöön lukuvuoden 2023 alkuun.  Lisäksi on monia muita mahdollisuuksia saada uusia opiskelijaryhmiä; voimme tarjota uusia ja monipuolisia opintosisältöjä ja rekrytoida opiskelijoita yli maakuntarajojen.


 

Koronavirus-arkistotiedote 1_20

JÄTÄ KOMMENTTI