Ähtärissä tarkastellaan e-urheilun mahdollisuuksia

0
Gamepit_by_JAMK, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Ähtärin kaupunki on aloittanut Nuorisotyötä e-urheillen Ähtärissä -esiselvityshankkeen, jonka aikana tarkastellaan elektronisen urheilun mahdollisuuksia paikkakunnalla. Hanke toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMKin kanssa, joka on hyvin tuloksin kehittänyt elektronisen urheilun kenttää. Rahoituksesta vastaa alueen Leader-ryhmä Kuudestaan ry.

Hankkeessa tarkastellaan e-urheilua digitaalisen nuorisotyön välineenä, e-urheiluun liittyviä tapahtumatuotannon mahdollisuuksia sekä e-urheilutilan perustamista. Saatujen tietojen perusteella tehdään päätöksiä jatkon suhteen.

Ähtärin vapaa-aikatoimenjohtaja Marika Puntala on innoissaan uudesta avauksesta nuorisotyön saralla.

– Olemme ajan hermolla; on hienoa päästä kokeilemaan ja kartoittamaan, miten e-urheilu Ähtärissä vastaanotetaan. Tämä esiselvityshanke on suora vastaus niihin toiveisiin ja ajatuksiin, joita nuoret ovat itse nostaneet esiin eri yhteyksissä viime aikoina. Nuorisopalvelujen tärkein tehtävä on edesauttaa, että nuorilla on mahdollisimman hyvä olla ja elää Ähtärissä.

Konkreettisia toimenpiteitä esiselvityshankkeen aikana ovat ähtäriläisten 13–18-vuotiaiden nuorten sekä vanhempien haastattelut. Lisäksi päästään kuulemaan lajin tuntevia asiantuntijoita sekä kokeilemaan peli-iltatoimintaa.

Eetu ”eeddspeaks” Pesonen

Eetu ”Eeddspeaks” Pesonen on Suomen suosituimpia tubettajista, joka tunnetaan videoblogien ja pelivideoiden lisäksi myös aktiivisena striimaajana. Pesonen saapuu Ähtäriin Pirkansaliin tiistaina 9.2. klo 18–19 kertomaan urastaan. Toinen luento on suunnattu erityisesti vanhemmille ja työssään nuoria kohtaaville aikuisille, kun tutkijatohtori ja vuoden 2019 pelikasvattaja Mikko Meriläinen tulee puhumaan aiheesta Ähtäriin Pirkansaliin tiistaina 23.2. klo 18–19. Molemmille luennoille on mahdollista osallistua myös Teamsin välityksellä. Koronarajoitusten vuoksi on mahdollista, että luennot ovat vain etänä.

Peli-iltatoiminta käynnistetään nuorisotoimen väistötiloissa maaliskuun alussa. Luvassa on ohjattua pelaamista ja leikkimielisiä turnauksia konsoleilla. Peli-iltojen on tarkoitus olla matalan kynnyksen toimintaa, eikä osallistuminen vaadi aikaisempaa pelikokemusta. Peli-iltojen sarja huipentuu retkellä Jyväskylään, huippuvarustettuun JAMKin ylläpitämään GamePit Pro-pelitilaan.


Gamebit_by_JAMK,Jyväskylän ammattikorkeakoulu

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI