Alajärven kaupunki mukaan ”Koirankakkaroskis”- kampanjaan — tarroja saa nyt noutaa kaupungintalolta ja Lehtimäen palvelupisteestä

0

Koirankakkaroskis.fi on kahden yksityishenkilön perustama kansalaisliike, jonka päämääränä on vähentää luontoon jätettäviä koiran jätöksiä. Kansalaisliikkeen mukaan erityisesti pientaloalueilla ongelmana on, että kunnan ylläpitämiä roskiksia ei ole. Koirankakkaroskis-tarralla pientalon omistaja voi ilmoittaa ohikulkeville koiranulkoiluttajille, että talon roskikseen saa pudottaa pussiin noukitun koiran jätöksen. Tätä kautta ajatuksena on, että koiran ulkoiluttajan halukkuus kerätä koiran jätökset paranee.

Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä on valtuustoaloitteessaan 29.4.2013 esittänyt, että kaupunki hankkii ”Koirankakkaroskis”-tarroja ja huolehtii niiden jakelupaikasta ja tiedottamisesta. Alajärven kaupunginhallitus päätti 6.5.2013 §:n 130 kohdalla, että Alajärven kaupunki lähtee mukaan ”Koirankakkaroskis”- kampanjaan ja valtuutti kaupunginkanslian tilaamaan tarvittavan määrän tarroja. Tällä hetkellä 62 kuntaa on painattanut ja jakelee ”Koirankakkaroskis”-tarroja kuntalaisilleen. Etelä- Pohjanmaan kunnista mukana ovat ainakin Alajärvi, Soini ja Seinäjoki.

Kaupunki on painattanut K-Medialla Alajärvellä aluksi 100 tarraa. Tarrojen materiaalina on suojalaminoitu kumiliimainen tarra, joka kiinnittyy myös haastaviin kohteisiin. Suojalaminointi parantaa tarran kestävyyttä ulko-olosuhteissa ja sen tulisi kestää vähintään 5 vuotta.

Alajärveläiset saavat noutaa tarroja veloituksetta (1 tarra / talous) kaupungintalolta (Alvar Aallon tie 1) ja Lehtimäen palvelupisteestä (Keskustie 2) maanantaista perjantaihin klo 9.00–15.00.

Tarrat on tarkoitettu pientalojen omassa omistuksessa oleviin roskiksiin, eikä niitä voi liimata taloyhtiöiden roskiksiin ilman hallituksen suostumusta. Sivuilla www.koirankakkaroskis.fi kuntalainen voi halutessaan lisätä oman roskiksensa kartalle. Sen avulla koiran ulkoilutusreitin voi suunnitella sen mukaan, missä roskiksia on. Tarroja saa painattaa ja jakaa kuka tahansa, ja ainoa rajoite on, että tarraa ei saa muuttaa. Tarra on pyöreä ja halkaisijaltaan 120 mm.

PTV-viinimyymälä_250620

JÄTÄ KOMMENTTI