Alajärven keskustan erikoisliikkeiden odotettu Mörköilta keskiviikkona 29.10.

0
kuvassa Mörköillan iloinen puuhaporukka: Matleena Saukko, Riitta Linna, Maija Yli-Hemminki, Maikki Kokko, Sari Salmenautio, Elina Mikkonen, Suvi Penninkangas, Helena Vistbacka
AA-KANNUS_mini
Mörköillan iloinen puuhaporukka: (takaa vas.) Matleena Saukko, Riitta Linna, Maija Yli-Hemminki, Maikki Kokko, Suvi Penninkangas ja Sari Salmenautio Mörköilta tunnuslakanaa pitelevät (edessä vas.) Elina Mikkonen sekä Helena Vistbacka (J.A.c.K)
Tätä peräti erikoista kauppatapahtumaa on järjestetty jo 10 vuotta, joten nyt on samalla myös Mörköillan juhlavuosi. ”Et uskalla jäädä pois!”

Idea lähti aikoinaan erikoisliikekauppiaiden pohdinnasta miten saataisiin jokin täysin erilainen kauppatapahtuma ja väki ostoksille hiukan myöhäisempään kellon aikaan, valottaa kauppias Matleena Saukko tapahtuman alkusysäystä nyt kymmenen vuotta taakse päin.

– Tuli ajatus, että myydään poskettoman halvalla tavaraa ulos eli kauppiaat hinnoittelee tuotteensa ”ihan pimeillä hinnoilla”. Ajatusta lähdettiin jalostamaan ja ajankohdaksi valikoitui lokakuun lopun, pimeä syksyinen ilta.

Samalla kauppiaat halusivat syksyn ”synkkyydessä” piristää asiakkaita pukeutumalla hassusti ja sytyttämällä tunnelmallisia lyhtyjä keskustaan. Mörköpäivät onkin olleet vuosittain erittäin suosittu tapahtuma, joka on laajentunut vuosien kuluessa.

– Mukana olevien liikkeiden määräkin on tuplaantunut. Iskulause hyvän tuuliselle tapahtumallemme on ollut: ”Et uskalla jäädä pois!”

Seudun naisten vaatettajan, Muodin Top Pisteen kauppiasyrittäjä Matleena Saukko paljastaa, että reilun viikon päästä keskiviikkona (29.10.) kello ilta viidestä aina yhdeksään saakka keskustan kauppiaat ovat varustautuneet taas ”kammottavilla kytkyillä” ja ”hirmuisen halvoilla hinnoilla” ja saatetaanpa tarjoilla jotain makeaa suuhun pantavaakin!

– Keskustan kauppiaiden ikioma ”virallinen” Mörkö kiertää kauppaliikkeissä ja kaduilla. Myös muutkin kuin kauppiaat saavat pukeutua.

Oma Säästöpankin tiloissa kuvataan illan mittaan kaikenikäiset pukeutujat, niin pienet kuin isotkin möröt. Kuvattavana voi käydä klo 17-20 saakka.

Pukeutujien kesken on tiedossa arvontapalkintoja. Lisäksi kolme keskustan  kauppaliikkeiden edustajaa on pukeutunut möröksi ja asiakkaat voivat osallistua ”Arvaa Mörkö”-kisaan Mörköilta tunnuksin varustetuissa liikkeissä. Oikein vastanneiden kesken arvotaan lahjakortti.

Kannattaakin varata keskiviikkoilta keskustan kauppaliikkeiden kiertämiseen ja shoppailla kunnolla niitä ”pimeitä tarjouksia” kun aikaakin ostoksille on ruhtinaallisesti.

-Tervetuloa läheltä ja kaukaa toivottaa keskustan kauppaliikkeiden väki!

…………………………………………………………………………….

Mukana Mörköillassa ovat:

Aaltomari | Info Kirjakauppa | Juveniil | Kalustepiste | Kangaskulma MY-H | Muodin Top-piste | Oma Säästöpankki | Pohjanakka | Seppälä | Sisustus Kokon

PTV-viinimyymälä_250620

JÄTÄ KOMMENTTI