Alajärvi haluaa kiirehtiä S-marketin suuryksikön tuloa!

0
Raimo Vistbacka toi mielipiteensä esille "ponnekkaasti" ja tiesi lain koukerot asiassa.
AA-OULU_mini

Alajärven kaupunginvaltuusto kokousti eilen poikkeuksellisesti poikkeuksellisen pitkän iltapuhteen entisen Lehtimäen kunnan entisessä valtuustosalissa. Talossa jonka modernien tilojen vajaatoiminnan tehostamiseksi Alajärven kaupunki on juuri perustanut mm. erityistyöryhmän.

Lähes koko pitkä ilta pähkäiltiin, enemmän ja vähemmän kiihkein äänenpainoin Heraskriivarinkydön asemakaava-alueesta, sekä siihen välillisesti ja oleellisesti liittyvästä Alajärventien liikkennekaavasta.

Kalevi-Moisio
Kaupunginjohtaja Kalevi Moisio esitteli illan "pääaiheen" valtuustolle

Erityisesti sisääntulotien liikennejärjestelysuunnitelma sai aikaan välillä kiihkeitäkin puheenvuoroja.

Arvo Hannula (kesk.) painotti asian kiirehtimistä
Arvo Hannula (kesk.) painotti asian kiirehtimistä

Kaupungin tilaamassa suunnitelmassa eniten ärsytti se, että S-marketille on piirretty hallitseva liittymä Alajärventielle sekä liittymä uudelle Yrittäjäntien jatkeelle, jonka vastapainoksi suunnitelmassa lähes kaikkien muiden alueella jo pitkään toimineiden yritysten liittymät oltaisiin kokonaan katkaisemassa.

Kaarina Paalijärvi (kok.) käytti myös oman puheenvuoron
Kaarina Paalijärvi (kok.) osallistui keskusteluun aktiivisesti alueen yrittäjiä puolustaen

Tiehallinto haluaa jouhevasti liikkuvan valtaväylän keskeltä taajamaa mahdollisimman vähin yksityisiltä alueilta tulevin liittymäpistoin, kun yrittäjät ja elinkeinonharjoittajat eivät omalta osaltaan tule hyväksymään yksipuolista ”tuomiota” oman elinkeinon ja toimeentulonsa uhkakuvaksi ja tappajaksi.

Liikennejärjestelysuunnitelmasta todettiin, että se ei ole ”lain voimainen”, vaan edustaa paremminkin ehdotelmaa tässä vaiheessa, eikä näin ollen sido ketään erityisemmin mihinkään.

Raimo Vistbacka toi mielipiteensä esille "ponnekkaasti" ja tiesi lain koukerot asiassa.
Raimo Vistbacka (ps) toi mielipiteensä esille "ponnekkaasti" ja tiesi lain koukerot asiassa.

Todelliset neuvottelut ja asiosta sopimiset eri intressiryhmien kanssa ovat vasta edessäpäin, aikataululla jolla ei ole tarkempaa takarajaa.

Hyvältä kuulostanut ajatus sisältyi jonkun edustajan puheenvuoroon, kun hän ehdotti koko tienpätkän lunastamista Tiehallinnolta kaupungille. Tällöin kaupunki voisi tehdä oman taajaman katujen kanssa, niinkuin se parhaaksi näkee.

Myös taajama-alueesta kertova liikennemerkki kuuluisi sijaita, siellä mistä nykyinen taajama oikeasti alkaa, heti valtatie 16 risteyksestä alkavan Alajärventien alkupäässä.

Ärimmäisin syy kaavaratkaisun käsittelyn nopeuttamiseksi, joka kuului jonkin edustajan äänessä hyvinkin pelottavalta ajatukselta, oli olettamus siitä, että Eepee voi jopa kaupungin vitkutteluun vedoten vetäytyä koko hankkeestaan ja viedä osuuskauppansa kokonaan Alajärveltä.

Hankalassa aikataulu/pelkotilanteessa valtuusto pääsi lopulta yksimielisyyteen ja hyväksyi ilman uhkaavaa äänestystäkin Heraskriivarinkydön asemakaavan muutoksen ja laajennuksen.

Tehdyllä päätöksellä Alajärven kaupunginvaltuusto otti viimeisen tulpan pois S-marketin uusien liikekiinteistöjen sijoittumiselta Alajärventien länsipuolelle.

Eepeen rakennussuunnitelmat alueelle ajoittuisivat vuoteen 2011.

PTV-viinimyymälä_250620

JÄTÄ KOMMENTTI