Alajärvi-Järviseutu antoi toiminnan alkutahdit – Lion Club-Töysällä perinteikäs kirkkopyhä

0
12-vuotias Neea-Riikka Moisio hurmasi yleisönsä mestarillisella soitollaan. (Pentti Hautala)

Teksti ja kuvat: Pentti Hautala
TÖYSÄ

Vuonna 1964 perustetulla Lion Club Töysällä on yli 55-vuoden toimintansa aikana ollut monenlaista merkittävää hanketta ja aktiviteettia.

MUTTA MONIKO muistaa, eikä arvaakkaan? – Mikä maakuntamme ”leijonayhdistyksistä” antoi alkutahdit töysäläisille. – Se oli Alajärvi-Järviseutu Lions Club. Alajärveläisten kummiklubilaisten kanssa perustava kokous järjestettiin Seinäjoella.

LC-Töysän aktiviteeteistä vuosikymmenien aikana mainittakoon heti aluksi merkittävimpinä seuraavat:

– Töysän museon rankentamisessa mukana työskentely ja eri rakennusten kunnostuksen sekä kattotalkoissa touhuaminen. Lisäksi Leijonat ovat avustaneet vanhuksia ja sairaita, urheilu-, liikunta-ja kulttuuritoimintaa sekä on jaettu stipendejä nuorille. Onpa poimittu puolukoita palvelukeskukseen ja avustettu katuvalojenkin hankintaa ja laittoa.

Erikoisin, yli 200 erilaisen aktiviteetin valikoimassa, on ollut Atlantin taakse muuttaneille töysäläisille aikaansaatu muistokivi ja Rokulipäivien-markkinoiden järjestäminen ym. ym.
Myöskin myöhäissyksyisin, ennen joulukiireitä, järjestetty kirkkopyhä-palvelupäivä on ollut Leijonien aktiviteettina jo vuosikymmenien ajan. Yhdessä seurakunnan kanssa toimien.

LionsLady Arja Jauhiainen vas.oli yksi kirkkopyhä-palvelupäivän toimijoista. Pöydän toisella puolen veteraanileijonista mm. Matti Mursula ja Jorma Rankila sekä kanttori Paula Setälä. (Kuva: Pentti Hautala)

Tätä perinnettä jatkettiin edelleen kokoontumalla ensin kirkkoon.
Keskipäivän jumalanpalveluksen toimitti Töysän alueen kappalainen Juha Martikainen. Virret säesti kanttori Paula Setälä. Päivän epistolan luki LC-Töysän sihteeri Kyösti Jauhianen.
Kirkosta siirryttiin seurakuntatalolle, jossa nautittiin herkullisesta lihakeitosta ja muusta tarjoilusta sekä kahvittelusta. Leijonanaiset eli Ladyt palvelivat kahvit ja kastamiset juhlallisesti pöytiin.

Nykyinen pääleijona Jarmo Sissala oli estyneenä tilaisuudesta, kun kulttuurikiireet pakottivat miehen muille näyttämöille.
Sihteeri Kyösti Jauhianen kiitteli avaussanoissaan muun muassa seurakuntaa ja kaikkia muitakin kuluneen vuoden yhteistyökumppaneita, sekä toiminnassa mukana olleita. Jauhiainen kohdisti kiitoksensa myöskin Lions Ladyille suuriarvoisesta toiminnasta yhteiseksi hyväksi. Hän toivoi ja sanoi luottavansa siihen, että Lions palvelu- ja avustustoimintaa tarvitaan tulevaisuudessakin. Niin täällä Töysässä, kuin koko maailmassa.

Alavuden seurakunnan Töysän alueen kappalainen Juha Martikainen kiitti LC-Töysää toiminnasta töysäläisten hyväksi ja erilaisia aktiviteetteja hyödyntäen auttamistoiminnasta laajemminkin. Esimerkiksi erilaisiin valtakunnallisiin- ja maailmanlaajuisiin kampanjoihin tukeutuen.
Puheessaan Martikainen otti johdannoksi Danielin kirjan sanoman.

Runsalukuista yleisöä viihdytti kaksirivisellään nuori, 12-vuotias haitarinsoiton taituri Neea-Riitta Moisio Alavudelta. Neea-Riita ihastutti kuulijansa ”Kulkurin kaiholla”, ”Hautamäen Airan Iskupolkalla” ja Konsta Jylhän tunnetuksi tekemällä ”Joululaululla”
Yhteislauluihin Kirkkopyhään osallistujat johdatti ja säestykset suoritti kanttori Paula Setälä.


 

JÄTÄ KOMMENTTI