Alavudella hoidetaan tiet hyvin – Lämmin kesä saa tulla, eikä pölise!

0
Lämmin ja pölyinen kesä saa tulla! - Alavudella on ainakin vaurauduttu kaupungin taholta hyvin torjumaan koronakevään-ja kesän lisä-ärsykkeitä hengityselimillemme. Metsän eläimet ja linnutkin nuoleskelivat nautinnoilla tämän tien pintaa. (Kuva:Pentti Hautala)  

Pentti Hautala
ALAVUS/TÖYSÄ

Teiden ja katujen hoidosta kannetaan huolta, niin talvella kuin kesälläkin. Ja kyllä siihen monesti aihetta onkin. Parasta vertailua saa suorittaa, kun ajaa esimerkiksi Lapin reissuilla satoja kilometrejä.

Kuntien hoidossa olevien pienempien teiden kunnossa kokee myöskin suuria eroja. Yleensä ne hoidetaan hyvin ainakin pohjalaissa maakunnissa.
Pienemmätkin tiet saavat maakunnissamme, ainakin välttämättömän kerroksen, tarvittaessa pinnalleen soraa ja mursketta sekä lanan tasoitusta.
Pöly on kesäisin kiusana sorateillä. Moni kunta antaa teiden pölistä ja tienkäyttäjien sekä teiden varsissa asuvien kärsiä. Sairastaakin pölypilvien vaikutuksesta.

Alavudella ainakin laitetaan penemmätkin ”kaavatiet” kunnolla kuriin kesäksi. Reilut suolakerrokset takaavat takuuvarmasti pölystä kärsimättömän kesän! Myös  teiden pinnoilla sulanut suolaa takaa sileän ja kestävämmän pinnan.
Joku saattaa murehtia suolan ruostuttavan autoa. Mutta siitä huolesta pääsee halvalla ja helpolla, kun antaa öljy-tai muun suojakäsittelyn auton alustalle. Samalla auto saa lisäannoksen äänieristystä.
Metsän eläimet ja linnutkin nauttivat suolan saannin tarpeessaan metsäisillä teillä.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI