Alavudella kisataan kestävyysurheilun kuningaslajissa triathlonissa 3.8.2019

1

Lakeuden Sportti Ry järjestää Alavudella triathlonkisat 3.8.2019 alkaen klo 12.00. Tapahtumapaikkana ja kisan lähtöalueena toimii Alavuden Rantapuisto Huhtamäentiellä. Huomioi koko perheen minitriathlon -tapahtuma Alavuden Tusanrannassa jo perjantaina 2.8. klo 18.00-19.30.


Ideana Alavus Triathlon kisassa on, että sarjoja löytyy sekä nuorille että aikuisille ja lisäksi omaa kuntoaan voi tulla testaamaan myös joukkuevoimin. Esimerkiksi yritykset tai perheenjäsenet voivat muodostaa omia joukkueitaan.
Kilpailumatkat ovat eri sarjojen vaatimustason mukaan seuraavat:
Uinti 300 m / 600 m
Pyöräily 12 km / 24 km
Juoksu 3,6 km / 5,4 km
www.alavustriathlon.fi-sivuilta löytyvät kisaohjeet, reittikartat ym. kisaan liittyvää infoa.

Muistathan myös koko perheen minitriathlon -tapahtuman Alavuden Tusanrannassa perjantaina 2.8. klo 18.00-19.30.

Triathlon kestävyysurheilulajilla on kauaskantoiset perinteet Alavudella

Kertaus triathlon historiaa…

Suomen ensimmäinen triathlonkisa järjestettiin Joroisilla 23.7.1983. Tuolloin myös Alavudella heräsi triathloninnostus ja kisoja järjestettiinkin aktiivisesti vuosina 1984-1994. Alavudelle perustettiin myös yksi Suomen vanhimmista triathlonseuroista. Näiden kilpailujen ansiosta heräsi myös Petri Valkaman innostus tähän kestävyyslajiin. Valkama itse kilpailee enää vain harrastusmielessä, mutta toivoo kisan houkuttelevan etenkin nuoria.
– Kisan järjestäminen on alun perin minun ja toisen alavutelaisen, triathlonia aktiivisesti harrastaneen, Liis Toomingasin yhteinen idea. Vuonna 2017 toteutettu pienimuotoinen testikilpailu sai runsaasti kehuja hyvistä ja maisemallisesti kauniista juoksu- ja pyöräilyreiteistä. Uusintaa toivottiin, joten voi sanoa, että tämä 80-luvun tapahtuma on päätetty herättää uudelleen henkiin yleisön pyynnöstä. Itse toivon pienen kotikisan houkuttelevan erityisesti nuoria kokeilemaan tätä monipuolista kestävyyslajia. Valkama toteaa.
Erityiskiitoksen tapahtuman toteuttamiseen tarvittavasta järjestämisavusta Valkama antaa Lakeuden Sportti Ry:lle, Töysän Säästöpankkisäätiölle, Oma Säästöpankille, Alavuden kaupungille sekä pienelle ydinryhmälle; Kari Männylle, Ari Ruotsalaiselle, Timo Rintalalle, Ansa Lahdenmäelle, Timo Kaukolalle ja Marjo Vartiamäelle, jotka ovat omilla työpanoksillaan osallistuneet idean käytännön toteuttamiseen. Lisäksi kiitoksen saavat kaikki ne vapaaehtoiset, jotka ovat lupautuneet auttamaan järjestelyissä.
Tervetuloa Alavudelle kisaamaan, katsomaan ja kannustamaan!


PTV-viinimyymälä_250620

1 KOMMENTTI

  1. Hei,
    Nyt Alavus Triathlon 2019 kisojen kotisivuilta löytyy myös runsaasti tapahtumakuvia, käykäähän katsomassa.
    Ja kiitokset vielä kaikille katsojille, osallistujille ja erityisesti lähes 50 :lle talkoolaiselle jotka mahdollistivat sujuvat kisajärjestelyt !

JÄTÄ KOMMENTTI