Antti ja Liisa Saarenketo – 32 vuotta Soinin seurakunnan nimikkolähettinä maailmalla.

0
Antti ja Liisa Saarenketo

Antti ja Liisa Saarenkedon eläkkeelle lähtöjuhla Soinin kirkossa ja seurakuntatalolla su. 27.10.

Soinista Afrikkaan

Soinista lähtöisin oleva seurakunnan pitkäaikainen nimikkolähetti Antti Saarenketo kirjoitti keväällä lähettikirjeessään mm. näin: ”Ensimmäiset Afrikan terveiset kirjoitimme ystäväkirjeessämme 32 vuotta sitten. Paljon on näiden Afrikan vuosien aikana tapahtunut. Kaikkia näitä vuosia emme suinkaan ole viettäneet täällä päiväntasaajalla. Lukuisia kuitenkin. Emme aikoinaan tienneet, että kun lähdimme ensimmäistä kertaa Keniaan, että sen lisäksi tulisimme työskentelemään myös Etelä-Sudanissa ja Ugandassa.

Antti ja paikallisia.

Jumalan johdatus ja siunaus

Jumalan johdatuksen näkee parhaiten, kun katsoo taaksepäin elettyä elämää. Lupauksensa mukaan hän on johdattanut ja ollut kaikissa vaiheissa mukana. Hän ei hylkää eikä jätä. On ollut suuri Jumalan siunaus, kun on saanut tutustua lukuisiin ihmisiin niin Suomessa kuin Afrikassakin. Miten totta onkaan mitä kristinoppimme opettaa: ’Jumala on luonut ihmisen elämään hänen yhteydessään. Sen tähden ihmissydän saa rauhan vain Jumalassa. Jumalan ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen tunteminen ja Jumalan lapseksi pääseminen on elämämme kallein asia.’ Tämä pitää paikkansa, missä sitten ihmiset ikinä asuvatkin.

Etuoikeus palvella Vapahtajaamme

Sen vuoksi on, ja on ollut etuoikeus palvella tätä kalleimman asian eteenpäin viemistä. Muistakaa näitä ihmisiä. Tuleva syksynä kierrämme lähettiseurakuntiamme ja toivomme näkevämme monia teistä. Suuret kiitokset rukouksista ja tuesta.”

Nyt on kiitoksen aika

On aika kiitosjuhlan. Sitä vietämme Soinissa su 27.10. klo 10 messussa kirkossa sekä sen jälkeen keittolounaan ja lähetysjuhlan merkeissä seurakuntatalolla. Messussa saarnaa Antti Saarenketo, musiikista vastaavat kanttori Maarit Hosionaho sekä Gospelkuoro Ossi Mäki-Reinin johdolla.

JÄTÄ KOMMENTTI