Asemakaava ei enää esteenä S-Marketin uudisrakentamiselle Alajärvellä

0

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan (Eepee) vetäytyessä hienovaraisesti osaa kaupunkilaisista paheksuttaneesta tontti-/maisemakinastelusta, joka virisi kun kaupunki tarjosi sen uuden S-marketin ensimmäiseksi rakennusmaavaihtoehdoksi puistoaluetta. Kaupunki oli myös valmis muuttamaan kaavaa niiltä  osin, että liiketontti alueelle mahdollistuisi.

Monien vaiheiden ja ajan myötä ollaan tänä päivänä tilanteessa, jossa kaupunki on asemakaavoittanut uuden alueen osuuskaupan yksityiseltä maanomistajalta hankkimalle kohtuullisen kokoiselle maa-alalle.

Ns. sisääntulotien varrella, lähellä keskustaa Alajärventien länsipuolella sijaitsevaa aluetta on kuitenkin ollut ongelmallista saada ”muottiin” monien eri intressien vaikuttaessa asiaan. Ja osin siksi kaavoitusprosessin edetessä asemakaavoitettava aluekkin on jo päässyt puolittumaan.

Alajärven kaupunginhallitus on nyt saanut kyseisen Heraskriivarinkydön asemakaavan viimeisimmät muutos ja laajennussuunnitelmat käsiteltäväkseen.

Asemakaavan laajentumisella mahdollistetaan oleellinen vähittäiskaupan suuryksikön ja liikennemyymälän sijoittuminen Alajärventien varrelle.

Kaava-alueen ulkopuolelle on jäämässä alkuperäisistä suunnitelmista toistaiseksi Teollisuustien laita sekä muun muassa vilkkaan Alajärventien ja Teollisuustien erittäin hankala risteysalue kiertoliittymineen ja muine järjestelyineen.

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI