Avoimet ovet Soinin yhtenäiskoululla

0
Välitunnilla
AA-OULU_mini

Soinin yhtenäiskoulun 9.luokka yhteiskuntaopin tunnilla ( Kuva: jpnews.fi/Jussi Paarvala) Klikkaa kuvasta suuremmaksi!

.

Jussi Paarvala

SOINI

Viime perjantaina vietettiin Soinin yhtenäiskoululla avoimien ovien päivää.

Rehtori Markku Puronhaara kertoi päivää vietetyn nyt toista kertaa hänen Soinissa olonsa aikana. Päivä herätti kiinnostusta ja kävijöitä oli toistasataa.

Koulun laajennuksen valmistuttua ovat kaikki luokat saman koulurakennuksen yhteydessä ja viime lukukauden rasittava ”evakko” Yhteistalolla on siten päättynyt.

Rehtori Puronhaara kertoi koulun tilanteesta, että vain Hautakylällä toimii enää sivukoulu ja Yhtenäiskoululla on 241 oppilasta. Hautakylän koulun mahdollinen loppuminen riippuu oppilasmäärän kehityksestä, johon vaikuttaa myös muiden kuntien oppilaiden koulunkäynti Hautakylässä.

Kouluasiat ovat siis kunnossa, vaikka valtionavun supistukset saattavatkin näkyä tulevaisuudessa myös kouluopetuksen tasossa.

Avoimien ovien päivänä koulun käytävillä liikkui lasten vanhempia, eläkkeellä olevia opettajia ja kunnan viranhaltioitakin oli tutustumassa kouluun.

Koulu tarjosi vierailleen kahvit ja oman koulun oppilaiden leipomia leivonnaisia.

Koulun nuorimpia uudella piha-alueella kerhoon lähtöä odottelemassa (Kuva: jpnews.fi/Jussi Paarvala)
Teemana tälle lukuvuodelle on koulussa ”Liikenne ja turvallisuus”.

Tärkeä asia, juuri nyt kun koulun piha-alue on pienentynyt uudisrakentamisen vuoksi.  Rehtori toivoikin vanhemmilta malttia lapsia kouluun tuotaessa. Lyhyt aamukävely ennen tunneille tuloa ei olisi oppilaalle myöskään pahitteeksi, kun koulualueen lähituntumassa on hyviä pysähtymispaikkojakin runsaasti.

KUVAGALLERIA

Soinin yhtenäiskoulun avoimien ovien päivältä (Kuvat: jpnews.fi/Jussi Paarvala)  KLIKKAA KUVASTA SUUREMMAKSI!

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI