Club For Five – Ensimmäistä kertaa Soinin kirkossa

0
Club For Five

Lauluyhtye Club For Fiven ”Hiljainen Hetki” –kirkkokonsertti kuullaan Soinin kirkossa.

Konsertti antaa mahdollisuuden rauhoittua ja hiljentyä kuulemaan yhtyeen kokoamaa ja sovittamaa akustista ohjelmistoa, joka sisältää suomalaisille tuttuja virsiä, hengellisiä lauluja ja muuta kirkkoon sopivaa laulumusiikkia. Keskeinen ajatus on hiljentymisessä sekä rauhan ja toivon näkökulmassa.

”Nämä laulut, joista idea tähän hiljentymisen hetkeen tuli, ovat olleet mukanani jo lapsuudestani. Muistan tunnelmia istuessani penkissä kuunnellen näitä melodioita ja niiden synnyttämän turvallisuuden ja hyvänolon tunteen. Tämä tunne oli sellainen, jonka haluan jakaa ja toivon kuulijankin saavan viettäessään tämän hetken näiden sävelten ja sanojen kanssa”, yhtyeen bassolaulaja Tuukka Haapaniemi kertoo.

Tuukka Haapaniemi

Club For Five tunnetaan monien vuosien ajalta pitkälti kevyen rytmimusiikin esittäjänä. Runsaat pari vuotta sitten yhtye päätti kuitenkin debytoida muun keikkailunsa lomassa kaikessa hiljaisuudessa uuden akustisen konserttiohjelman. Mikrofonit ja kaiuttimet saivat jäädä lepäämään, kun laulajat päästivät äänensä puhtaina valloilleen kirkon holveihin. Hiljainen hetki toi yhtyeestä esille aivan ennennäkemättömiä puolia ja uudenlaisen, klassisemman ja kuulaan soinnin ja ohjelmisto sai loistavan vastaanoton yllättyneeltä yleisöltä.

 

Tuukka Haapaniemi jatkaa yhtyeen taustoista seuraavassa haastattelussamme:

– Tässä kokoonpanossa olemme esiintyneet yhdessä 10 vuotta. Tämä on meille kaikille nykyään ammatti. Siitä olemme kiitollisia, sillä tätä me kaikki osaamme parhaiten. Olemme esiintyneet kotimaan lisäksi Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa.

Mistä ohjelmistoonne tuli Mark Knopfler ja kappale Brothers in Arms?

– Kappaleella on minulle tärkeä merkitys sen sodanvastaisuudella ja se sopii kappaleen melodisella rauhallisuudella myös meille.

Miten juuri Soini valikoitui yhdeksi kohteeksenne?

– Haluamme tarjota oman kuoromaisen akustisen konsertimme kaikille, olkoon se iso tuomiokirkko, tai kuten Soinin kokoinen, pienen paikkakunnan kirkko.  Kuulijat ovat meille tärkeitä, missä tahansa he sitten ovatkaan.

Teette myös lapsille sopivaa musiikkia.

– Teemme musiikkia kaikille, ikään katsomatta. Soinin konsertissa ei kylläkään ole varsinaisia lasten kappaleita, mutta jossain tulevaisuudessa sekin on mahdollista.

Olette kuin suomalainen versio Manhattan Transferistä. 

– Niin varmastikin on. Yhtye on ollut meille jonkinlainen esikuva. Olemme käyneet heidän konserteissa ja henkilökohtaisesti tunnen ja olen tavannut yhtyeen, etenkin tutustunut heidän bassosolistiinsa Suomessa ja USA:ssa.

Mikä on yhteytenne edesmenneeseen Kirkaan.

– Kirka on tehnyt pitkä uran laulajana ja me kaikki yhtyeen jäsenet olemme eläneet Kirkan uran aikana, on paljon suomalaisia, joille Kirka on merkinnyt laulajana paljon. Laulamme myös siis hänen laulujaan.

Mikä on suhteenne kirkkoon ja luterilaisuuteen?

– Itselläni on tuntuma jo lapsuudestani kirkkoon, lauluihin ja hiljentymiseen, isoisäni oli hengellinen mies ja tottakai se vaikutti myös minuun. Kaikki yhtyeen jäsenet hyväksyvät meidän esittämän sanoman yleisölle, sen rauhoittavan hiljaisuuden ja siihen liittyvän sanoman.

Yhtyeen jäsenet ovat:

Tuukka Haapaniemi, Jouni Kannisto, Susanna Lukkarinen, Maija Savioja ja Juha Viitala.

Yhtyeen konsertti alkaa Soinin kirkossa sunnuntaina 22. syyskuuta, kello 16.00


 

JÄTÄ KOMMENTTI