ELY-keskusten rahoitus yrityksille koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa haettavissa 31.3. lähtien

1
(Arkistokuva)

ELY-keskukset ovat saaneet lisärahoitusta yrityksen kehittämisavustuksiin myönnettäväksi koronavirusepidemian aiheuttamista markkina- ja tuotantohäiriöistä kärsiville yrityksille ympäri maata.

ELY-keskukset rahoittavat tässä poikkeustilanteessa yrityksiä, joissa työskentelee enintään viisi henkilöä. Yksinyrittäjille koronavirusepidemiasta aiheutuneiden häiriöiden lieventämiseksi tarkoitetun oman erillisen tukimuodon valmistelu on käynnissä. Rahoitusta voidaan myöntää kaikkien toimialojen pienyrityksille lukuun ottamatta maa-, metsä- ja kalatalouden sekä maataloustuotteiden jalostuksen alan yrityksiä.

Avustus on tarkoitettu yrityksille, joiden toiminta on tilapäisesti vaikeutunut tai vaikeutumassa koronaviruksen vuoksi ja yrityksellä arvioidaan olevan kannattavan toiminnan edellytykset jatkossa.

ELY-keskuksen avustus on yrityksen kehittämisavustusta tilanneanalyysin tekemiseen tai kehittämistoimenpiteisiin. Tilanneanalyysin tekemiseen myönnettävä avustus voi olla maksimissaan 10 000 euroa. ELY-keskuksen avustus on 80 prosenttia hyväksytyistä kustannuksista.

Haku avautuu tiistaina 31.3.2020 ELY-keskuksen verkkosivuilla. Samalla avataan tätä varten perustettava valtakunnallinen ELY-keskusten neuvonta.


 

1 KOMMENTTI

  1. Tässähän kävi nyt niin kuin maailman sivu on käynyt ns. yksinyrittäjille. Paskaa niskaan! Olet sitten t:mi, ky tai oy yrittäjä, ei mitään merkitystä. Pahimmassa tilanteessa oleville on päiväraha ja kunnan kautta tuleva 2t€ maksimi korvaus elinkeinotoiminnan kuluihin. Se on luksusta tässä tilanteessa, ei siinä mitään. Entäpä jos olet esim yksinyrittäjä (oy, tai ky), työllistät vuoden aikana paljon ihmisiä ostamalla palveluita toimintasi harjoittamiseksi. Liikevaihtosi on sitä myötä merkittävä. Sovittujen tilausten vuoksi toimintasi ei sakkaa heti, vaan vasta syksyllä. Vastaava 1-5 h työllistävä yritys voi hakea nyt heti yritystoiminnan kehittämisavustusta. Sinä et voi. Olet yksinyrittäjä. Tilanteen voi todeta mm. Työ- ja elinkeinoministeriön sivuille laaditusta taulukosta. Erittäin omituinen tilanne. Julkisuudessa julistetaan yksinyrittäjien tärkeyttä, mutta toimenpiteet ovat täysin käsittämättömiä.

JÄTÄ KOMMENTTI