Erikoisia ajoneuvoja ja Zetoreita Tuurissa viikonloppuna

0
Valtakunnan voimissaan olevat Zetorit kokoontuvat jälleen Tuuriin (Tuuri.fi)

Tuurissa pääsee ihastelemaan viikonloppuna Miljoona Zetor -tapahtuman ohella myös muita erikoisia ajoneuvoja. Lauantaina ja sunnuntaina 20.-21.7. ensimmäistä kertaa Kyläkaupalle rantautuva Tuuri RC on radio-ohjattavien autojen kilpailu, jossa kilpailijat ajavat Ruokapuodin parkkipaikalle rakennetulla radalla. Kilpaa ajetaan sekä asfaltilla että krossiradalla. Luvassa on sekä bensa- että sähköpuolen ajoneuvoja ja ajettavat luokat ovat RC Jokkis ja Outlaw.

Kilpailun järjestää Off-Road Rally Team Finland. Kilpailun tarkemmat aikataulut ovat luettavissa www.tuuri.fi

Ensimmäistä kertaa ikinä nyt – Tuuri RC radio-ohjattavien pienoisautojen ratakilpailu Tuurissa. Mukana omissa luokissaan sähkikset ja polttikset. Tule katsomaan ja kannustamaan taitavaa ja vauhdikasta, tilanteita täynnä olevaa kisailua. (Tuuri.fi)

Kinnereiden kokoontumisajot

Lauantaina on mahdollisuus RC-autojen lisäksi tutustua kinnereihin ja nojapyöriin sekä muihin erikoisiin pyörämalleihin, kun alan harrastajat kokoontuvat kello 10-16 Ruokapuodin pihalle. Tapahtuma on yleisölle ilmainen, joten kannattaa ehdottomasti tutustua paikalla oleviin hienoihin yksilöihin.
Kinneri on jaloilla poljettava ihmiskäyttöinen tai moottorikäyttöinen ajoneuvo, nykyisin usein korilla varustettu kolmipyöräinen nojapyörä. Niiden valmistajia on maailmalla vain muutamia. Kaupalliset mallit ovat lähes pelkästään yksipaikkaisia, joko päältä avoimia tai umpikorisia.
Nojapyörä on polkupyörä, jossa pyörän kuljettaja istuu nojatuolimaisessa asennossa tai jopa makaa selällään. Nojapyörillä on tehty polkupyörien nopeusmaailmanennätykset, mutta kansainvälinen pyöräilyliitto UCI kielsi ne omista kilpailuistaan jo vuonna 1934. Nojapyörässä ajajan selkä on tuettu ja jalkojen suunta on eteenpäin, polkimet ovat suurin piirtein samalla korkeudella istuimen kanssa.

Miljoona Zetor tekee paluun

Pidetty ja paljon toivottu Miljoona Zetor tekee paluun Kyläkaupan 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Legendaariset Zetorit kokoontuvat Tuuriin muutaman vuoden tauon jälkeen lauantaina 20.7.2019. Tapahtuma alkaa klo 11.00 Zetoreiden Kyläkaupan ympäriajolla ja jatkuu sen jälkeen Kyläkaupan Ruokapuodin parkkipaikalla.
Kello 12 päästään jännittämään Z1-kiihdytyskisaa, jonka jälkeen on luvassa leikkimielinen Zetorin kampikäynnistyskisa, johon myös yleisö voi osallistua. Tapahtuma päättyy kilpailujen jälkeen toiseen näytösajoon Kyläkaupan ympäri.
Koko tapahtuman ajan paikalla on Zetor-sauna, joka on lämpimänä tutustumista varten. Kilpailun seuraamisen lisäksi paikan päällä on tietenkin mahdollista tutustua Zetoreihin lähietäisyydeltä sekä jututtaa alan harrastajia. Tapahtumassa on myynnissä myös Zetor-arpoja, joilla voi voittaa vuosimallin -57 A 25 Zetorin.
Kyläkaupan kanssa tapahtumaa ovat järjestämässä Zetorinki Ry, Raahen seudun Zetoristit ja Zetorweljet ry.

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI