Euroopan koululaisia kylässä Soinissa

0
Ensi kertaa pilkillä
Oma artikkelimainoskamppis kevät2021

Soiniin saapui viime viikonvaihteessa 33 oppilasta ja 10 opettajaa viikoksi Soinin yhtenäiskoulun vieraiksi. He saapuivat Englannista, Espanjasta, Italiasta ja Saksasta. Vieraat ovat EU rahoitteisen Erasmus+ -ohjelman vuorottaista vaihtoa maiden välillä. New Media – New Metohods 2015-2018 on ohjelman nimi ja tavoitteena tietotekniikan kehittäminen maitten välillä yhdessä.

Tänään tiistaina oli vuorossa kaikille vieraille eksoottinen iltapäivä talvikalastuksen parissa. Ainakaan kukaan ryhmän haastatelluista ei ollut aikaisemmin kokeillut ” Ice fishing” kalastusmuotoa.

Loredan Bianco (vas), Italiasta, ensimmäinen kala pilkillä, vieressä Salome Villalonga Espanjasta

Erasmus+ -ohjelman tavoitteena on perehdyttää koulujen henkilökunta tietotekniikan käyttöön ja vahvistaa tietotekniikan käyttöä opiskelussa.

Natalie Wilson (Englanti)
Nadiene Diel (Saksa) ja Eslan erikoisuus

Erasmus+ -ohjelman tarkoitus on opettaa oppilaita käyttämään tietotekniikkaa turvallisesti ja löytämään mahdollisuudet opiskeluun.

Manel (Espanja), Valenciasta, myös ensimäista kertaa pilkillä

Vieraille esitettiin myös kalanpyyntiä katiskalla. Jarmo Mäkipelto nosti jään alta kaksi katiskaa, vieraille oli vallan ihmeellistä kun katiskoissa oli kymmenkunta kiloa särkiä.

Jarmo Mäkipelto, Lehtimäen Urheilukalastajat
Särkeä tuli
Lopuksi maistui kaikille ”finnish bratwurst”

Vieraiden ohjelma jatkuu ensi sunnuntaihin saakka Suomessa. Huomenna on kalanperkausta Soinissa, opiskelua ja ryhmätöitä, yhteinen ilta Suvirannassa Alajärvellä. Torstaina Seinäjoella mm. Duudsonit Activity Park.

Tapahtuman koordinaattorina toimii Anne Degerlund Soinin Yhtenäiskoululta

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI