Haastattelusarja – Soinilaisia yrityksiä – soinilaislähtöisiä yrittäjiä (osa 3) K-Market KANELI

0

Keisalan kauppiassuvun kaupanteko on jatkunut pian jo 70 vuotta.

Terho ja Terttu Keisala ja 30 vuotta yrittäjänä

Tauno Keisala oli metsätöissä sodan jälkeen, kun hän totesi, että hän ryhtyy kauppiaaksi. Se päätös piti ja pokasaha ja kirves jäi metsään. Siitä viikonlopun käynniltä savotat jäivät ja tuleva kauppias lähti tavaranostoon.

Tuolloin kylät olivat elinvoimaisia ja perheet suuria. Tauno Keisala ymmärsi kaupankäynnin tarpeet ja hän aloitti kaupanteon Keisalankylällä. Hän osti 1971 Yltiön kaupan Kukonkylästä ja Kulmalan Einon kaupan Soinin Myllykylästä. Markkinapaikoille piti laajentaa. Ikää alkoi tulla Taunolle ja Annikille, mutta jatkajakin oli tiedossa. Oma poika, Terho oli ajanut jo seitsemän vuotta Keisalan myymäläautoa, joten hän oli valmis kauppias jatkamaan Keisalan kauppiassukua.

Yritys jatkoi kaupantekoa, kunnes 1992 koitti uusi aika. Terho Keisala osti nykyisen K-Market Kanelin liiketilan ja toiminta alkoi Spar-Market Keisalana.

Kauppias myös kouluttautuu

Kauppias Terho Keisala oli kouluttanut itsensä ensin lihamestariksi, suorittanut kauppiastutkinnon ja jatkotutkinnon ja olipa hän kahdeksanjäsenisessä Suomen Spar johtokunnassakin, joten hänelle oli mahdollista siirtyä isompien paikkakuntien suurten markettien toimijaksi.

Kauppias on aina kauppias

Aiemmin Keisalat ovat olleet kauppiaina muun muassa Nokialla K-Supermarket Herkkusuussa sekä Tampereella K-Market Herkkupuodissa ja Valkeakoskella K-Market Pepperonissa vaimonsa Terttu Keisalan kanssa. Terho Keisalalla on takanaan pitkä kauppiashistoria, sillä hän on toiminut kauppiaana yli 30 vuoden ajan. Kauppiasuransa he aloittivat Soinissa vuonna 1989, kun Terho Keisala jatkoi vanhempiensa kauppatoimintaa paikkakunnalla. Soinissa Keisalat toimivat kauppiaina 2000-luvun alkupuolelle asti.

– Olen toisin sanoen palannut juurilleni. Olen Soinista kotoisin ja paikkakunta on tuttu niin lapsuudesta kuin aiemmilta kauppiasvuosilta. On erittäin mukavaa palata tuttuihin maisemiin, Terho Keisala kertoo.

Kotiseutu on aina kotiseutu

Kotiseutu veti kuitenkin takaisin. Omistuksessa olleen kiinteistön kauppiaaksi Terho Keisala palasi muutamia vuosia sitten ja jatkaa kauppiaana K-Market Kanelin vetäjänä. K-market Kaneliin on tehty pieniä uudistuksia, joilla muokkaan kauppaa oman näköiseksi.

Asiakas on A ja O

– Asiakaspalvelu on minulle erittäin mieluisaa ja palasin innolla kaupan käytäville asiakkaiden pariin.Toivon asiakkailta runsaasti palautetta siitä, millaisessa kaupassa he haluavat asioida, Terho Keisala toivoo.

 

 

 

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI