HALOO SUOMI! | Digitalisaation jarruttaminen verotuksella lopetettava

0
Digikirjat eivät istu vielä suomalaisen päättäjän "järkeen"? Vai ovatko todelliset syyt jossain muualla?

Haloo Suomi! otsikoissa paneudumme suomalaisen oikeusajattelun lainalaisuuksien kummajaisiin, päättäjien näköalattomuuksiin yms.. Eli yritämme omalta pieneltä osaltamme saada järkeä tähän tolkun touhuun Suomessa.

Nyt aiheena ajankohtainen ja aiheellinen kansalaisaloite, joka on jätetty Aleksis Kiven päivän aamuna 10.10.2016.

Olemme tehneet kansalaisaloitteen :”Digitalisaation jarruttaminen verotuksella lopetettava”. Nimien kerääminen aloitteeseen aloitetaa tänään, suomalaisen kirjallisuuden päivänä.

Kansalaisaloitteen sisältö on lyhyt ja ytimekäs: ”Ehdotamme, että e-kirjojen ja paperikirjojen arvonlisäveroprosentteja muutetaan siten, että e-kirjojen arvonlisäveroprosentti ei ole korkeampi kuin paperikirjojen.”

Perustelut: ”e-kirjat ja paperikirjat ovat erilaisia, mutta ne palvelevat samaa tarvetta. Nyt paperikirjojen arvonlisäveroprosentti on 10% ja e-kirjojen 24%. Nykyinen ratkaisu jarruttaa digitalisaatiota. Jotta digitalisaatiota ei jarrutettaisi verotuksella, tulee e-kirjojen ja paperikirjojen arvonlisäveroprosentteja muuttaa siten, että e-kirjojen arvonlisäveroprosentti ei ole korkeampi kuin paperikirjojen. Jos digitalisaatiota halutaan vauhdittaa, tulee e-kirjojen arvonlisäveroprosentin olla pienempi kuin paperikirjojen.”

Emme ole löytäneet mitään syytä, miksi digitalisaatiota pitäisi jarruttaa verotuksella. Emme ole myöskään löytäneet mitään perusteluja sille, että e-kirjojen arvonlisäveroprosentin tulisi olla lähes 2,5 –kertainen painettujen kirjonen arvonlisäveroprosenttiin nähden. YLEn kyselyn, http://yle.fi/uutiset/3-7831826, mukaan suuri osa eduskuntapuolueista on valmis laskemaan e-kirjan arvonlisäveroa.

Euroopan Unioni on huono syntipukki tässä asiassa, http://www.talouselama.fi/uutiset/alv-sooloilu-…paisiin-3446769. Meillä on mahdollisuus vaikuttaa sekä Suomen että Euroopan Unionin sääntöihin demokraattisin keinoin. Korkein hallinto-oikeus perusteli, että e-kirjojen ja painettujen kirjojen arvonlisäveroprosentit voivat poiketa toisistaan, koska kyse on erilaisista asioista, http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000856475.html. Mutta KHO ei perustellut, miksi e-kirjojen arvionlisäprosentin tulisi olla suurempi kuin painettujen kirjojen. Voisivathan nämä prosentit olla vaikka juuri päinvastoin.


 

HUOMIO!

 

Jos tunnet oikeustajuasi loukatun, tai et muuten vaan ymmärrä suomalaista järjestelmää ja sen ”ajatusmaailmaa”, lähetä meille kirjoituksiasi julkaistavaksi !

Otamme mielellämme vastaan ”kotitoimittajien” kirjoituksia Suomen kielellä kirjoitettuna – läheltä ja kaukaa!

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI