Hirvet ovat jälleen liikekannalla !

0
Hirvieläinten metsästyskausi on parhaillaan käynnissä, joka osaltaan saa eläimet liikkumaan yllättävissäkin paikoissa.

 

Syksy ja metsästyskauden alkaminen lokakuun puolivälissä nostavat hirvieläinonnettomuuksien riskiä liikenteessä. Tilastollisesti vuoden synkin hirvikolariaika on nyt käsillä. Paras keino välttää onnettomuus on laskea tilannenopeutta.

Hirvivaroitusmerkki on syytä ottaa aina tosissaan. Merkki kertoo liikenteessä siitä, että kyseisellä tieosuudella on tavallista suurempi riski kohdata satoja kiloja painava eläin. Merkit on sijoiteltu hirvieläinten yleisille kulkureiteille yhteistyössä metsästäjien ja muiden asiantuntijoiden kanssa. On kuitenkin muistettava, että hirven voi kohdata Suomessa melkeinpä missä tahansa – jopa kaupunkialueilla.

– Merkit kertovat suurentuneesta riskistä, mutta koska hirvet eivät osaa niitä tulkita, voi sarvipää tulla vastaan muuallakin,
liikenneturvallisuusinsinööri Anne-Maria Pesonen ELY-keskuksesta korostaa.

Hirvien liikkumapaikoista ilmoittavat varoitus liikennemerkit kannattaa aina ottaa todesta.

Maalaisjärki käyttöön liikenteessä

Syksyn huonontuneista sää- ja näkyvyysolosuhteista johtuen tien päällä on syytä muutoinkin olla tavallista valppaampi. Väsyneenä auton rattiin hyppäämistä tulee välttää. Vaikka rattiin ei nukahtaisikaan, väsymys heikentää huomiokykyä ja reaktioaika sitä kautta pitenee.

– Etenkin hirvivaroitusalueella nopeuden alentaminen on paikallaan. Se antaa pelivaraa. Hämärällä, pimeässä tai sumussa se on erityisen tärkeää, Pesonen jatkaa.

Tallenna

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI