Huonosti menee kaikilla seutukunnilla!

0

Juuri mikään Suomen seutukunta ei ole säästynyt taantumalta. Vaikka monissa seutukunnissa tilanne onkin parempi suhteessa muihin seutuihin,ei niissäkään henkseleitä paukutella.

Alkuviikosta julkaistun Työ- ja elinkeinoministeriön raportin mukaan alueiden näkymiä varjostavat esimerkiksi teollisuuden heikko tilauskanta, metsäteollisuuden leikkaukset tai huoli telakkateollisuuden tulevaisuudesta. Myös paperiteollisuuden leikkaukset huolettavat.

Esimerkiksi Turun seutukunta kärsii eniten telakkateollisuudesta. Metsäteollisuudesta tiedetään, mitä Stora Enso ja UPM tekevät. Varkaus on löysässä hirressä, mikä vaikuttaa ilmapiiriin koko seutukunnan alueella. Käytännössä joka ainoalla alueella, joissa on paperiteollisuutta, on pelkoja leikkauksista.

Paikkakunnilla, joissa on runsaasti pienyritystoimintaa, taantuma ei näy yhtä pahasti kuin vientiteollisuuteen nojaavilla alueilla. Mutta huonosti menee aika lailla kaikilla.

Raportin mukaan Manner-Suomen 69 seutukunnasta 62:ssa elinkeinoelämän tilanne on nyt ankeampi kuin viime vuonna. Elinkeinoelämän odotukset keväälle 2010 ovat paremmat kuin viime vuonna vain Tunturi-Lapissa, Itä-Lapissa, Koillismaassa, Koillis-Savossa, Raahessa ja Jämsässä.

Monissa näistä seutukunnista tilanne on valoisampi suhteessa muihin seutuihin, koska niissä vertailuluvut ovat kehnoja.

Itä-Lappi ja jossain määrin Kaakkois-Suomi ovat jo käyneet läpi rakennemuutoksen, mikä näkyy niiden luvuissa.

SOSIAALI-JA TERVEYSALOILLA PULAA TYÖNTEKIJÖISTÄ

Työvoiman saatavuus on helpottunut lähes jokaisessa seutukunnassa. Sosiaali- ja terveysalan tehtäviin on kuitenkin edelleen vaikea saada henkilöstöä.

Raportin mukaan valtaosassa seutukunnista näkymät heikkenevät yhä ensi talveen saakka. Työttömyyden odotetaan olevan ensi talvena suurempi lähes kaikissa seutukunnissa lukuun ottamatta matkailun kausivaihteluista hyötyviä seutuja.

………………………………………………………..

Mitä mieltä sinä olet ?  Onko Suomessa oikeasti tunnistettava lama?  Miksi joillakin aloilla on pulaa työntekijöistä ja toisaalla taas ei? Onko sinulla vinkkejä Suomen hallitukselle?
Ota vapaasti kantaa, kommentoi tai kirjoita ”toimittajana” oma mielipiteesi täällä järvipohjalaisten omalla  UUDELLA uutis ja ”tiedottamisfoorumilla”!
SUOMI ON VAPAA MAA MIELIPITEELLESI!

( Jos näet ”Kommentoi” tekstin juttujemme ja uutistemme yhteydessä, klikkaa tekstiä ja pääset suoraa ottamaan kantaa vuorovaikkutteiseen keskusteluun tai voit sanoa sanottavasi lähes aiheesta, kuin aiheesta!)

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI