Hyviä ja huonoja uutisia: Netin käyttö halpenee -sähkön hinta jatkaa nousuaan!

0

Onko kansa jo "energialoukussa", kun kaikki energiaa sisältävä kallistuu?
Ensin huonot uutiset.

Sähköyhtiöiden johtajat ovat vaihteeksi ”kasvattamassa voittojaan, vedoten jälleen kerran huonoon vesitilanteeseen”. Sähkön hinnan ja -siirtomaksujen kerrotaan nousevan joissakin yhtiössä jo keskikesällä.

Suomen suurimmat sähkökauppiaat eivät anna armoa. Heinäkuun alussa kallistuu jälleen sähköenergia, Helsingissä myös sähkön siirto.

Kuluttajien koko sähkölasku on kasvanut vuodessa karkeasti viidenneksen, hurjasti yleistä inflaatiota nopeammin.

Uuden eduskunnan on saatava kiireesti niin suuret kuin pienetkin  sähköyhtiöt ja -laitokset tiukkaan kontrolliin. Kaiken kaikiaan koko kotimainen energiantuotantojärjestelmä vaatii perusteellista remonttia.

Elämisen kannalta energiaa kylmässä pohjolassa tarvitaan, mutta se ei saa olla kuitenkaan kaiken elämää ylläpitävän toiminnan määrittäjä ja keskipiste. Kun sähkön ja muun energian pitäisi olla kansan elämisen apuväline ja ja tuotannon työkalu, siitä onkin tullut viime vuosina monella muotoa oiva aito rahasampo usealle eri taholle.

Hyvät uutiset eivät tälläkään kertaa ylitä huonojen uutisten määrää, mutta kuitenkin.

It-palveluiden hinnat ovat laskeneet viimeisten kahden vuoden aikana, kertoo kansainvälinen televiestintäliitto ITU.

Perustason it-palveluista maksetaan tällä hetkellä noin 18 prosenttia vähemmän kuin kaksi vuotta sitten. Nopeista laajakaistoista maksetaan puolestaan yli 50 prosenttia vähemmän.

Mobiilipalveluiden hinnat laskivat ITU:n keräämän tiedon mukaan 22 prosenttia, ja kännykkäliittymien määrä maailmassa nousi neljästä miljardista 5,3 miljardiin.

”It on nykyään sosiaalisen kehityksen ja talouskasvun ykkösajureita, joten tulokset ovat rohkaisevia”, sanoo ITU:n johtaja Hamadoun Touré tiedotteessa.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI