ISOBUS eli nykyaikainen traktori-työkoneohjaus

0
Koulutus pidetään Kuejoen JAMI:lla
AA-OULU_mini

Työkoneiden tarkka säätö siirtyy nykypäivänä entistä enemmän hydraulisesta ja mekaanisesta sähköiseksi. Sähköisellä ohjauksella voidaan saavuttaa tarkempi säätö kuin vaikkapa hydraulivipua kääntämällä ja ohjaus voidaan tehdä hytistä, kun mekaaninen ohjaus joudutaan usein tekemään työkoneelle erikseen.

Sähköisen ohjauksen tullessa työkoneisiin, jokaisella työkoneella on usein oma käyttökapula tai näyttö. Tämä voi johtaa siihen, että traktorin hytissä on useita eri näyttöjä eri työkoneille. Ongelmaan on kehitetty maatalouskonevalmistajien ISOBUS-standardi, jonka tavoitteena on se, että hytissä on yksi näyttö, jonka avulla voidaan ohjata sähköisesti kaikkia standardin mukaisia työkoneita.

Isobus-työkoneet yleistyvät Suomessa pikkuhiljaa.

Yleisimpiä Isobus-työkoneita ovat olleet muun muassa kylvökoneet, lannoitteenlevittimet ja paalaimet. Myös noukinvaunuissa ja kasvinsuojeluruiskuissa ainakin kalliimman pään laitteet ovat usein Isobus-ohjattuja.

SeAMKin hallinnoima Agroteknologia tehokäyttöön –hanke ja SeAMK Maakuntakorkeakoulu järjestävät koulutuksen, jossa käydään läpi mitä ISOBUS on käytännössä ja miten järjestelmää käytetään.

Koulutus pidetään Alajärvellä JAMI:n Kurejoen toimipisteessä ti 19.3. klo 12-16.

Tule mukaan koulutukseen ja tutustu ISOBUSin käyttöön esimerkkien ja tietokonesimulaattorin avulla. Koulutus on tarkoitettu maa- ja metsätalousyrittäjille ja muille asiasta kiinnostuneille. Koulutukseen ei tarvita mitään esitietoja eikä omia laitteita. Kurssimaksu on 20 €.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 15.3. mennessä jori.lahti@seamk.fi tai www.atko.fi

 


 

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI