Järvi-Pohjanmaan maatalous- ja lomatoimen ajankohtaistiedote

0

Ajankohtaista lomatoimesta ja lomatoimen yhteistoimintaryhmästä Maatalouslomittajakilpailun aluekilpailu järjestettiin Jamilla 15.4.2015.

Ajankohtaista lomatoimesta

Lomatoimenjohtaja Sari Uusimäki on vuorotteluvapaalla kesäkuun loppuun saakka, hänen sijaisenaan toimii lomatoimensihteeri Sirpa Haukilehto. Lomahallinnossa on lisäksi vielä muutaman päivän ajan kolme lomatoimenohjaajaa: Katariina Pirttiniemi, Timo Hautamäki sekä Raakel Koivisto. Raakel jää toukokuussa lomalle ja siirtyy sen jälkeen viettämään ansaittuja eläkepäiviään. Haluammekin kiittää Raakelia pitkästä työrupeamasta lomatoimessa!

Lisäksi huhtikuusta elokuulle lomatoimistossa on agrologi-harjoittelija Joel-Matias Sivula.

Alajärven paikallisyksikön lomatoimessa tarjotaan lomituspalveluja 157 tilalle, joilla on 245 lomaan oikeutettua maatalousyrittäjää. Lomituspalveluissa työskentelee 45 kuukausipalkkaista maatalouslomittajaa sekä useita kymmeniä tuntipalkkaisia lomittajia. Vuonna 2014 lomitettiin 12 815 lomituspäivää.

Lomatoimen yhteistoimintaryhmä

Kaikissa Suomen 45 lomituksen paikallisyksikössä toimii lomituksen yhteistoimintaryhmä. Ryhmässä ovat edustettuina niin maatalousyrittäjien kuin maatalouslomittajienkin edustajat sekä Mela ja lomahallinto.

Alajärven paikallisyksikön yhteistoimintaryhmän kokoonpano vuonna 2015 on seuraava:

Lomahallinnon edustajat sekä Mela-asiamies Markku Jaakkola.

Maatalouslomittajien edustajat: Heikki Saarenmaa, Marjastiina Sorvali ja Eeva-Liisa Kilponen.

Maataloustuottajien yhdistykset ovat nimenneet omat edustajansa yhteistoimintaryhmään:

MTK Alajärvi: Paavo Pajala

MTK Lehtimäki: Pasi Leikkari (varalla Matti Kilponen)

MTK Soini: Terho Korpela (varalla Markku Niemenaho)

MTK Vimpeli: Seija Kangasaho (varalla Marja-Leena Laakso)

Yhteistoimintaryhmän tehtävinä ovat lomituksen eri osapuolien näkemysten esilletuominen ja yhteisten yleisten pelisääntöjen luominen lomitukseen. Ryhmän tavoitteena on vuorovaikutteinen aktiivinen ja rakentava toiminta.

Maatalousyrittäjä voi vaikuttaa lomituspalvelujen kehittämiseen ottamalla yhteyttä yhteistoimintaryhmän jäseneen.

Yhteistoimintaryhmä kokoontuu torstaina 23.4.2015 Alajärven kaupungintalolla.

Maatalouslomittajakilpailun aluekilpailu Jamilla 15.4.2015

Vuoden maatalouslomittajakilpailun toinen osio järjestettiin 15.4. Järviseudun ammatti – instituutissa Alajärvellä. Tähän aluekilpailuun pääsivät Alajärven paikallisyksiköstä Marjastiina Sorvali, Eeva-Liisa Kilponen ja Teija Toiviainen.

Aluekilpailuja järjestettiin 10 paikkakunnalla ympäri Suomea. Jokaisen aluekilpailun voittajat pääsevät lomittajakilpailun finaaliin, mikä järjestetään Farmari maatalousnäyttelyn yhteydessä Joensuussa 1.−2.7.2015.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI