JOULUPUKKI IHASTUTTAA PUHELINKOPISSA

0
Keisalantien varressa Hakojärvellä, Timo ja Marita Rinta-ahon talon pihapiirissa on ihastusta osakseen saanut puhelinkopin joulupukki. (Kuva:Pentti Hautala)

PENTTI HAUTALA
Hakojärvi

Tämän vuoden 2020 joulukuu ja juhlapyhät ovat monesta tutusta perinteestä poikkeavia, koronarajoitusten suositusten sekä määrättyjen rajoituksienkin pakottamana. Esimerkiksi joulupukkeja ei näkynyt hiippailevan kylillä ja taloissa. Kauppaliikkeissäkin pukit ja tontut ovat näyttäytyneet paljon niukemmin kuin menneinä vuosina.

Töysän Hakojärvellä on kuitenkin joulupukkia voinut ihastella jo monien joulukuun viikkojen ajan, ja edelleenkin Keisalankylä maantien varressa. Pukki on lahjakontteineen ”puhumassa pitkiä puheluja”.

Oikein wanhanajan ja hienosti jouluvalaistu puhelinkoppi sijaitsee muutaman metrin etäisyydellä tiestä, Timo ja Marita Rinta-ahon talon pihan reunassa.

Rinta-ahot ovat hommaneet wanhan, käytöstä poistetun puhelinkopin jo vuosia sitten. Koppia he somistavat aina eri aiheilla muun muassa vuodenaikojen mukaan.

Varsinkin tänä vuonna on puhelikopin pukki saanut paljon huomiota osakseen. Moni Keisalantietä kulkenut auto on pysähtynyt ihastelemaan joulupukkia. Kohdetta on ikuistettu kameroilla ja useat lapset ovat tulleet kuvatuksi, lasiseinäisestä kopista katselevan joulupukin kanssa.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI