Joulusävelten tulvalle vaihtelua – ELVIIRASSA LAULETTIIN 120 ÄÄNELLÄ!

0
Elviirassa lauloi yhtä vaille 120 naista ja miestä. (Pentti Hautala)

Teksti ja Kuvat: Pentti Hautala
ALAVUS/TÖYSÄ

Eläkeliiton Töysän yhdistys järjesti Palvelukeskus Elviirassa suuren suosion saavuttaneen yhteislaulutilaisuuden. Palvelukeskuksen laajaan ruokala-juhlasaliin saapui laulamaan peräti 120-laulajaa Töysästä ja naapuripaikkakunnilta.

Kaikille kuitenkin istuintuolit ja -penkit riittivät. – Tutuista lauluista saivat nauttia samalla osallistujina ja kuuntelijoina myös palvelukeskuksen asukkaat sängyissään ja istuimissaan.
Tilaisuudessa saatiin näin Joulun odotukseen aikaan sopivasta vaihtelua Joululaulujen-ja sevelten tulvalle!

Puheenjohtaja Pirkko Kallio olikin yhtä hymyä,puhuessaan tervehdysanat yllättävänkin runsaalle osallisujien määrällä.

– Vaikka meidän järjestämissä tapahtumissa on totuttu hyvään osanottoon, niin tällainen joukko on jo peräti suurenmoista ja yllättävää.

Pirkko haastatteli laulujuhlan alkuun myöskin Alavuden kaupunginjohtajan tehtävissä joulukuun alusta aloittanutta Liisa Heinämäkeä.
Liisa Heinämäki on tuttu kaikille töysäläisille. Hän on asunut perheineen monen vuosikymmenen ajan, ja asuu yhä Töysän Kitulanmäellä. Liisa työskenteli nuorenpana useita vuosia myöskin Töysän kunnan palveluksessa.

– Olen todella hyvilläni siitä laajasta tuesta ja kannustuksesta, mitä minä olen saanut viime kuukausina osakseni kaupungin asukaidenkin taholta. Ja tietenkin myös siitä, että minut valittiin niin yksimielisesti kotikaupunkini johtoon. Annan suurta arvoa esim. sille, että niin kaupunginhallituksessa ja -valtuustossakin olivat eri puolueiden edustajat yksimielisiä valinnastani. Tämä antaa hyvät lähtökohdat kaupunginjohtajan viran hoitamiseen.
– Päämääräni onkin,että toimin parhaan taitoni mukaan Alavuden kaupungin ja asukkaiden parhaaksi. Uskon siihen, että tällaiseen päämäärään pääsemisessä auttaa minua saavuttamani kokemus muun  muassa edellisistä valtakunnallisen tason työpaikoistani.
– Valtioneuvostossa ja ministeriöissä on tullut tuttuja, vaikutusvaltaisia työkavereita. Samalla olen itse saanut hyvää lisäkokemusta kaupungijohtajan viran hoitamiseenkin, mainitsi Liisa.
Mainittakoon, että Alavuden kaupunginjohtajan virkaa haki yhteensä 21 naista ja miestä.
Töysän kunnan perhepäivähoidon ja sosiaalitoimen virkavuosien jälkeen Liisa Heinämäki on opiskellut työn, toiminut opetustehtävissä ammattillisessa koulutuksessa ja yliopistossa. Viime vuodet Liisan työpaikat ovat olleet Helsingissä, Terveyden ja Hyvinvoinninlaitoksessa, sosiaalimisteriössä. Viimeksi kaksinkertainen tohtori Heinämäki on työskennellyt Perusturvan ja toimeliasuuden eli TOIMI-hankeen projektipäällikkönä valtioneuvoston kansliassa.

Yhden toiveenkin Pirkko Kallio esitti uudelle kaupunginjohtajalle.

– Jokaselle alavutelaiselle ikäihmiselle kannattaisi kaupungin lahjoittaa kenkiin liukuesteet.Jo yhdellä kaatumisesta aiheutuvan lonkkaileikkauksen kuluilla hankeeseen laitetut eurot tulevat jo takaisin.Lisäksi säästytään monelta kivulta ja kärsimykseltä.

Valttuustoaloitteissa on tehty samanlaisia ehdotuksia viime vuosina. Ne eivät ole johtaneet kuitenkaan toivottuun tulokseen.

(vas) Anelma Myllymäki, Kalevi Kytönen, Reijo Nieminen ja Risto Purho. (Kuva: Pentti Hautala)

Elviirasta kaikui laulut kylälle saakka. Yli tunnin kestäneessä yhdessäolossa kajautettiin kymmeniä kaikille tuttuja säkeitä. Näistä mainittakoon: ”Huopikkaat, huopikkaat”, ”Laulun aheet”, ”Katjuusa”, ”Jätkän humppa”, ”Vanhan merirosvon kapakassa”, ”Lapsuuden koti”, jne.
Juoantajana toimi Eloisat kuoron johtaja Pirkko Rankila. Säestäjinä soittivat Reijo Nieminen ja Anelma Myllymäki 5-rivisillä hanureilla. Risto Purho kitara ja Kalevi Kytönen rummut.


 

JÄTÄ KOMMENTTI