Jytyn puheenjohtajaksi ehdolla ex järvi- ja eteläpohjalainen henkilö

0
Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ry:n ylimääräinen liittovaltuusto kokoontuu tiistaina 16.3. valitsemaan liitolle uuden puheenjohtajan liittokokouskauden jäljellä olevaksi vajaan kolmen vuoden ajaksi.

Nyt valittava henkilö astuu Kevan toimitusjohtajaksi tammikuussa siirtyneen Merja Ailuksen tilalle. Puheenjohtajakandidaatteja on tällä hetkellä kaksi.

Helmikuussa puheenjohtajaehdokkuutensa varmisti häntä pyytäneelle tukiryhmälle hallintotieteiden maisteri Maija Pihlajamäki (46) Helsingistä.

Pihlajamäki toimii tällä hetkellä keskustan kaupunkitoiminnan suunnittelupäällikkönä.

Työhistoria sisältää myös työtehtäviä Mielenterveyden keskusliitossa Länsi-Suomen aluetoiminnan vetäjänä, vs. talouspäällikkönä seurakunnassa sekä työskentelyä ulkomailla mm. Brysselissä erityisavustajana sekä Virossa uusyrityskeskuksessa asiantuntijana ja konsulttina.

Pihlajamäki on syntynyt Alajärven Lehtimäellä Järvi-Pohjanmaalla.

Maanantaina 8.3. puheenjohtajakilpaan antoi suostumuksensa häntä tehtävään pyytäneelle tukijoukolle liiton I varapuheenjohtaja, puutarhateknikko Pekka Mäkinen (58) Ilmajoelta.

Hän toimii tällä hetkellä Vaasan seurakuntayhtymän hautaustoimen päällikkönä. Aiemmin hän on työskennellyt mm. Ilmajoen seurakunnan hautaus- ja kiinteistötoimen esimiehenä, työnjohtajana Nokian seurakunnassa ja Vaasan seurakuntayhtymän työsuojelupäällikkönä.

Mäkinen on syntyjään Ilmajoelta Etelä-Pohjanmaalta.

Jytyn liittovaltuuston ylimääräinen kokous pidetään tiistaina 16.3.2010 Helsingissä.

Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty edustaa noin 70 000 kuntien, kuntayhtymien ja seurakuntien ja yksityisten palveluksessa olevaa viran- ja toimenhaltijaa.

Jäsenistöstä 87 % on naisia. Jyty on STTK:n jäsenliitto.

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI