KANNANOTTO | Olutta juomalla tuetaan kotimaista maataloutta

0
Saksalaisilta perittyyn Oktoberfest-juhlaan kuuluu mm. yhteisenä keskeisimpänä elementtinä oluen juonti. (Arkistokuva)

Keskustalaiset oluen ystävät, Keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen sekä kansanedustajat Anne Kalmari, Mikko Savola, Mikko Kärnä, Juha Pylväs sekä Pasi Kivisaari toivottavat kaikille hyviä Oktoberfest-juhlia ja muistuttavat, että oluen juominen on samalla maatalouden tukemista. Joka viidennellä eteläisen Suomen peltohehtaarilla viljellään mallasohraa ja tuotanto tuo leivän yli tuhannen viljelijän pöytään.

– Suomalainen olut on mitä parhain lähijuoma, jota juomalla tuetaan panimoteollisuuden lisäksi suomalaisia tuottajia. Viime kaudella alkoholilakiin toteutetut muutokset ja vahvempien oluiden tulo ruokakauppoihin on kehittänyt suomalaista olutkulttuuria positiivisesti. Syksyn juhlien selkein tähtituote onkin siten kotimainen olut.

Keskustalaiset muistuttavat, että olutta on syytä nauttia vastuullisesti. Samalla he korostavat, että myös alkoholittomien oluiden valikoima ja kulutus on lisääntynyt.

– Alkoholittomia vaihtoehtoja kannattaa myös kokeilla, sillä ne ovat nykyisellään todella hyviä. Iloinen ja hyvä suomalainen olutkulttuuri ei ole humalahakuista, vaan vastuullista ja kohtuullista. Tähän kannustamme kaikkia.


 

JÄTÄ KOMMENTTI