Kansanedustaja Kilpi | Taistelu korona-virusta vastaan vaatii järeitä toimia

0
Käsien pesu menen tullen on tärkeimpiä yksilötason tapoja taistelussa viruksia ja muita "pöpöjä" vastaan! (Arkistokuva)

Taistelussa korona-virusta vastaan tarvitaan kaikkien yhteistä panosta, toteaa kokoomuksen kansanedustaja Marko Kilpi. Jokaisen on pidettävä vähintäänkin omalta osaltaan huolta siitä, että virus ei pääse leviämään enempää. Viruksen torjunnasta koituu valtavat taloudelliset seuraukset ja on selvää, että ihmisten terveyttä ja turvallisuutta on vaalittava.

– Jos emme kamppaile tässä yhdessä rintamassa, valuvat ponnistelut hukkaan. Mikäli tartunnat lisääntyvät, on määräyksiä ja kieltoja lisättävä, joka voi tarkoittaa jopa ulkonaliikkumiskieltoja, Kilpi sanoo.

Hallituksen tulee ryhtyä toimenpiteisiin, että ruokakauppoihin tulee käsidesipisteet sisään- ja uloskäynneille, sekä kassojen yhteyteen. Ihmisiä on opastettava käsidesin käyttöön, ja sitä tulee myös valvoa. Espanjassa kaupoissa on käsidesipisteitä, sekä käytössä on suojakäsineitä ja niiden käyttöä valvoo vartijat.

– Meidän jokaisen on ymmärrettävä oma vastuumme. Kyse on meidän selviämisestämme, ei pelkästään yksittäisten ihmisten selviämisestä. Tässä on kyse koko maan selviämisestä. Jokaisen on tehtävä osansa siinä urakassa. Meidän on seurattava uutisia ja tiedotuksia. Tilanne muuttuu koko ajan ja viruksesta saadaan jatkuvasti uutta tietoa. Toimenpiteet on jokaisen kohdalla mitoitettava muutosten mukaan, Kilpi jatkaa.

Hallituksen tulee vauhdittaa käsidesin ja suojavaatteiden valmistusta. Kotiutuslentojen jälkeinen karanteeni täytyy ottaa viranomaisten tarkempaan kontrolliin. Suomeen palautuu runsaasti kansalaisia, jotka tulevat korkean tartuntamäärän alueilta.

– Kahden viikon karanteenia on noudatettava. Nyt matkustajia vastassa ei ole ketään, eikä edes tietoa tai ohjeita karanteenista ja sen noudattamisesta. Testauksia lisättävä. Ilman kattavampia testejä ei ole oikeaa tilannekuvaa, eikä käsitystä mikä todellinen tartuntatilanne on, Kilpi vaatii.

– Meidän on muistettava oma hyvinvointimme poikkeusolojen aikana. Liikunta, urheilu edelleenkin mahdollista ja erittäin suositeltavaa. Vältettävä kuitenkin kontaktia muiden kanssa – terve järki mukana tässäkin. Liikunta nostattaa vastustuskykyä ja kohentaa mielialaa. Meidän on myös pidettävä huolta toisistamme. Me olemme tässä yhdessä. Katsellaan ympärillämme, onko apua tarvitsevia, Kilpi päättää.

Edustaja Kilpi jätti asiasta toimenpidealoitteen eduskunnalle.

Koko maailman kattava ja maanosista toisiin suuria ihmismääriä siirtävä lentomatkailu mahdollistaa hyvin nopealla aikavälillä laajan virustartuntojen levinneisyyden. (Kuvan kone ei liity aiheeseen, muuten kuin symbolisesti)

 

Koronavirus-arkistotiedote 1_20

JÄTÄ KOMMENTTI