Katainen laskisi kauppa-ja ravintolaruoan ALV:n 14%:iin

1
AA-OULU_mini

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen esittää sekä kauppa- että ravintolaruoan arvonlisäveron laskemista 14 prosenttiin.Pelkkä elintarvikkeiden alv-alennus vähentäisi Kataisen mukaan ravintola-alan työllisyyttä.

Nyt elintarvikkeiden alv on 17 prosentissa ja ravintolaruoan 22 prosentissa.

Hallitusohjelmassa on sovittu vain elintarvikkeiden arvonlisäveron alentamisesta 12 prosenttiin. Kataisen mukaan molempien verokantojen niin suureen alennukseen ei ole varaa.

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) sanoo, että ruoan arvonlisäveroa täytyy pudottaa suunnitellulla viidellä prosentilla. Anttilan mielestä veronalennuksen tulee olla niin suuri, että se tuntuu myös ihmisten kukkarossa.

Hallitus käsittelee asiaa ensi viikolla budjettiriihessään.

………………………………………………

MITÄ MIELTÄ SINÄ ITSE OLET RUOAN ARVONLISÄVERON VAIKUTUKSESTA TALOUTEESI, USKOTKO MAHDOLLISEN VEROHYÖDYN KOHDISTUVAN SUORAAN KUKKAROOSI?

Kommentoi , ota kantaa, kerro oma mielipiteesi aiheesta, sillä ”kansalaiskanavamme” on avoin mielipiteillesi. Kirjoitteluun pätevät normaalit ylesönosastokirjoittelusäännöt.

Voit kirjoittaa nimimerkillä, mutta jos kirjoituksesi ja arvostelusi kohdistuu johonkin henkilöön nimellä, on sinun vastaavasti tultava  ”esiin”  kirjoittaen myös omalla nimelläsi !

S-market_Soini160620

1 KOMMENTTI

  1. En usko, että hyödymme veroalennuksesta paljoakaan euromääräisesti, koska alennusprosentit ovat kuitenkin mitättömän pieniä ja ne katoavat helposti jonnekin kaupan hinnoittelusysteemeihin. En usko myöskään ravintolaruuan halpenevan, omistaja vain hyötyy.
    Veikko

JÄTÄ KOMMENTTI