Kävimme katsastamassa Mäkelänmäen liittymä- ja alikulkutyömaata

0
Mäkelänmäen teollisuusalueen liittymätyömaa
Knetti.tv:n kamera teki visiitin Alajärven Luoma-aholle Mäkelänmäen teolisuusalueen uudelle liittymä- ja alikulkutyömaalle.

.

Koko työmaaprosessi on peruja Ruukin uuden tehtaan siirryttyä kantatie 68:n toiselle puolelle kasvaneelle uudelle ja väljemmälle teollisuusalueen osalle.

Alueella jo useamman vuoden olleiden MäkeläAlun ja moninaisten pienempien alumiiniteollisuuden yritysten seuraksi siirtyminen kasvattaa luonnollisesti kuljetusliikennettä joka suuntaan.

Myöskin kantatien Mäkelänmäen kahteen osaan jakaman teollisuusalueen sisäisen liikenteen vaatimukset haluttiin laittaa samalla kertaa kuntoon.

Vanhaa, nykyisiä teollisuusalueen osia yhdistävää, ahdasta ja matalaa alikulkua kantatien alta ei ollutkaan aikoinaan mitoitettu tulevaa suurempaa tarvetta varten.

Nyt kun Luoma-ahon kylää täristelleet peruskallion räjäytystyöt ovat vaimenneet  ja vanhan alikulun purku on saatu suoritettua on uudisrakentaminen täydessä vauhdissa joka sektorilla.

Kamerakuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa tämän viikon tilanteesta Mäkelänmäen työmaalla.

Kantatien littymän levitykset saavat jo pikeä pintaansa ja betoniraudoittajat valmistelevat alikulkusillan rakenteita tulevaa valua varten.

Kaksi teollisuusalueen osaa yhdistävän, aikaisempaa huomattavasti leveämmän ja syvemmän, alituksen tieltä räjäytetty peruskallio murskataan paikanpäällä pienemmäksi murskeeksi ja kuljetetaan täytemaaksi.

Muunmuassa Neste Hoiskonportin rekkaparkin laajenustyömaa muutaman kilometrin päässä on saanut murskeesta tarkoituksiinsa sopivaa täytettä.

Omalla tavallaan vaurautta kylälle enteilevä työmaatouhu kiinnostaa kyläläisiä ja niinpä päivittäin käydäänkin joukolla katsomassa töitten edistymistä.

Kuvien myötä suuret kiitokset ”luomalaiselle” juttuvinkin ilmoittajalle!

Tästä teksti linkistä pääset katsomaan Knetti.tv:n kameravierailua Mäkelänmäen työmaalla
S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI