KESÄKUU KÄYNNISTI PYÖRÄILYRETKET ALAVUDELLA

0
Torstai-iltana Töysän Talsijoiden OP-pyöräilyjen aloitukseen Tuurinkosken laavulle pyöräili eri kyliltä runsaasti osallistujia. Taustalla Kaarina Koski-Tuurin komea talo. (kuva: Pentti Hautala)

PENTTI HAUTALA
Alavus/Töysä

Kesäkuu toi tänä koronaikanakin tullessaan helpotuksia joukkokokoontumisten ja harrastustoiminnan toteutukseen. Nyt voimaan tullut viidenkymmenen henkilön ryhmäkoko antaakin mahdillisuudet monelaiseen ulkona tapahtuvaan harrastus ja liikuntatoimintaan. Turvallisuuden vaatimuksia ja suosituksellisia välimatkoja on helppo luonnossa toteutaa.

Harrastustoiminta alkoikin heti kesäkuun alussa monilla paikkakunnilla vilkkaana. Ainakin kuntoliikunta-ja retkeilytapahtumien osalta. Myös Alavuden kaupungin liikuntatoimi oli heti asialla, kun Maanantaipyöräilyt polkaistiin Okskodalle kesäkuun ensimmäisenä päivänä.

Menneistä vuosista poiketen maantaisin pyöräillään eri kohteisiin klo 12 -18 välisenä aikana. Kohteessa kävijä täyttää osanottolapun ja jättää sen arvontalaatikkoon.

Kesän aikana pyöräillään 10 eri kohteeseen Alavuden ja entisen Töysän alueella. Viimeinen poljenta 3. päivänä elokuuta. > 1.6. Okskota, 8.6. Tuurinkosken laavu, 15.6. Itärannan koulu, 22.6. Pahajoen laavu, 29.6. Kontiaisten kylätalo, 6.7. Aseman koulu, 13.7. Peikonpesän Laavu/Töysä Iivari, 20.7. Hakojärven koulu, 27.7. Taidekeskus Harri ja 3.8. Vetämäjärven leirikeskus.
Mainittakoon, että menneinä kesinä on Maanantaipyöräilijöitä ollut enimmillään samana iltana liikeellä jopa parisensataa.

Töysän Talsijat on käynnistänyt OP-torstaipyöräilynsä aikaisempina vuosina Vappuna. Nyt aloitus tapahtui 4.6. iltaseitsemältä Tuurinkosken laavulle. Yhteispyöräilyjä poljetaan viitisentoista kertaa, syyskuun alkuun saakka eri kohteisiin. Yhteislähtö on torilta aina kello 19. Jokainen saa kuitenkin ajella nuotiopaikoilla tms. kotikyliltä omia reittejään.
OP-pyöräilyjen aloitukseen osallistui runsaasti eri-ikäisiä henkilöitä. Tuurinkosken laavulla ei kuitenkaan ollut koolla illan aikana samaan aikaan yli 50 henkilöä.

Poikeuksena torstain ohjelmaan on tämän viiko perjantai-illan 12.6. retki, jolloin kuntoillaan Kesäyön Köpöttely Ähtärin rajan nuotiopaikalle. Talsijat Töysässä ja Suomensälän Samoilijat Ähtäristä ovat pyöräilleet ja kävelleet kesäyössä jo vuodesta 1983 alkaen.

Talsijoiden tarjoamat nuotiomakkarat, nokipannukahvit ja mehut maistuivat. (kuva: Pentti Hautala)

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI