KOLUMNI | Hyvä homma!  HOTELLI  KESKISELLE ! – Toimittaja koki kovia

0
Hotelli-ravintolan toimitilat sijaitsevat Alavuden keskustassa Järviluomantiellä (arkistokuva)
Oma artikkelimainoskamppis kevät2021

PENTTI HAUTALA

Toimittaja Pentti Hautala

Kirjoitin ensimmäisenä Suomen medioista J-Pnews’ssä jo lauantaina, että kyläkauppias Vesa Keskinen on halukas ostamaan Alavuden kaupungilta hotellin.  – Kaupanteko  ei jäänytkään aikomukseksi. Vesan toiminnan nopeudesta saatiin tästä taas malliesimerkki, kun kauppa  päätettiin valmiiksi jo maanantaisessa kaupunginhallituksen kokouksessa.

Hinta muodostui molemmin puolin sopivaksi ja kohtuulliseksi. Hotelli – ravintola Alavus 66:n kauppahinta oli tontteineen 440 000 euroa.
On hyvä homma, että kaupat syntyivät nopeasti ja ilman mitään kommervenkkejä. Onhan hotelli ollut eräänlainen taloudellinen taakka kaupungille.
Vesa Keskinen onkin niitä harvoja henkilöitä jolta on helppo odottaa, että hotellin toiminnallinen tulevaisuus on valoisa. Samalla se takaa Alavuden keskustaan eloa ja toimintaa.

Jos vielä siihen  ”JiiPeen” kirjoittamani jutun vaikutuksiin hieman palaisin, niin on pakko mainita, kuinka kovan hässäkän se aiheutti.

Puhelinsoittoja sekä säköpostilla yhteydenottoja ja kyselyjä alkoi tulla tungokseen saakka. En vastannut tiedusteluihin. – Lähdinkin luontoon kuvaamaan moneksi tunniksi ja jätin puhelimen kotiin. Samalla koin kovia. Putosin uposavantoon. 20 minuuttia sukset jalassa jäätä särkiessä pääsin lopulta ylös.
– Kamera on entinen ja kylmettymiseeni tarvittiin sairaanhoidon ammattilaisten apua.

Vielä maanantainakin lehdistö oli kiinostunut tarkennuksista, kun ”kyläkauppias” ei vastannut puhelimeensa. Neuvoin soittamaan kaupunginjohtajalle, tai odottamaan kaupunginhallituksen kokouksen päätöksiä.

Sain siten myös huomata, että edelleenkin Keskisen Vesan tekemiset kiinnostavat vanhaan malliin. Muistan vuosikymmeniä sitten, kun tehtiin Vesan kanssa painovalmiiksi jotakin teemalehteä Viiskunnan kirjapainossa. Joidenkin lehtien toimittajat vierailivat painotalossa ja urkkivat samalla tietoja julkaisuun valmistuvan lehden sivuilta.
Siihen aikaanhan ”saksitaitossa” paperille ladotut lehden sivut teksteineen ja kuvineen olivat levällään sivunvalmistuksen taittopöydillä.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI