KOLUMNI | Laillistettua petosta …. Onko rehellisiä ennustajia-kaukoparantajia?!

0

PENTTI HAUTALA

Toimittaja Pentti Hautala

Kaukoparantaminen, ennustukset sallittua petosta!
Viime aikoina on puhuttu ja tehty rataisuja peliriippuvaisten suojelemiseksi. Pelikoneita tullaan vähentämään muun muassa kauppaliikkeistä.
Mutta käsittämätöntä on se, että ennustajat saavat nyhtää edelleen rahat pois monilta suomalaisilta. Ja saavat siten suorittaa tavallaan laillistettua rikosta.

Esimerkiksi mainostelevision kanavilla ja useissa lehdissä tarjoavat yhä lisääntyvässä määrin ”Rehelliset ja Luotettavat” selvännäkijät sekä ennustajat palvelujaan. He saavat jopa lähes 4 euron minuuttimaksulla puhua potaskaa ja harjoittaa tavallaan laillista petosta julkisesti. Näihin ennustajien ja selvännäkijöiden puheisiin jäävät koukkuun ensisijaiseti yksinäiset, vanhat, sairaat tai muut lohdutusta haluavat henkilöt.

Ihmisen harhaanjohtaminen alkaa jo siitä, kun joku ilmoittaa olevansa ”rehellinen ja luotettava selvännäkijä, tulevaisuuden ennustaja”.  Nyt pelkojen painostama ”koronakausi” antaa tällaisellekin toiminnalle lisäpontta.

Maalais-ja talonpoikaisjärjelläkin jo sen pitäisi tiedostaa, että sellaista tulevaisuuden tietäjää ei ole joka pystyy esimerkiksi puhelinkeskustelun välityksella kertomaan soittajan tulevan elämän ja sairastamisen ynnä muun. Useimman nykysuomalaisenkin järjellä olisi hoksattava, ettei kukaan ennustajista tiedä puhelimessa keskustelemalla toisen henkilön tauteja, eikä tulevaisuutta. Eikä nämä ennustajat tiedä varmasti edes itsensäkään tulevaisuuttaan. Tämän vuoksi ei rehellisiä ja luotettavia selvännäkijöitä sekä ennustajia ole!

MAINITUISTA huuhaajista häikäilemättömimpiä ovat kaukoparantajat! –  Tällaiset henkilöt pitäisikin tuomita vähintään valelääkäreinä!

Ja jos ei joku huomaa, että humpuukista on kyse, niin sellaisissa ”tapauksissa” pitäisi jonkun ystävän ja kaverin puuttua asiaan. Näin siitäkin huolimatta, vaikka omilla rahoillaan saakin periaatteessa ihminen tehdä mitä haluaa.

Moni yksinäinen vanhus hakee huonoon oloonsa, tulevaisuuteen ja peloilleen turhaa turvaa kuitenkin näiltä rahan kerääjiltä. Yhden puhelun hinnaksi soittajalle kertyy enimillään kymmeniäkin euroja. Maksuhan alkaa menemään yleensä heti siitä, kun keskustelu käynnistyy  ja ennustajapuolella ei olekaan sitten mitään kiirettä tarinoinnin päättämiseen.
Moni sairas ja vahus sekä muuten vain keskusteluhaluinen, yksinäinen ihminen on menettänyt ja menettää  tällaiseen petolliseen toimintaan suuria summia rahaa. Elämäntilanne hänellä vaikeutuu. Joudutaan selviämään päivästä toiseen taloudellisessa ahdingossa.

Eikä puhelinsoitto jää yleensä yhdelle selvännäkijä/ennustajalle, vaan soitetaan useammalle. Kyse on eräänlaisesta jännittävästä pelaamisen himmosta. Soitetaan toiselle sälvännäkijälle ja jännätään mitä hän ennustaa. Kun ennusteet tulevaisuudesta ovat erilaisia, niin sitten yhteys vielä kolmannelle jne…

Eräs henkilö kertoi minulle huomanneensa tämän toiminnan humpuudeksi, kun soitti toisen kerran samoille kolmelle ennustajalle eri puhelimesta ja esiintyen eri nimellä. Nyt soittaja saikin kuulla aivan erilaiset tiedot samoilta tietäjiltä nykyisyydestä ja tulevasta elämästään.
– Onneksi huolehtiva ja viisas ystäväni kannusti minua tähän kokeeseen, joka härätti minut luopumaan kyseistä hullutuksesta. Paljon on tuon ”heräämiseni” jälkeen rahaani säästynyt parempaan elämään”, iloitsi viisastunut.

Eräänäkin aamuna, äänestä arvioden, iäkkäät naiset soittelivat sellaisia 10-15 minuutin kestoisia puheluja tv:ssä olevalle ennusjanaiselle. Kun hinta on 3,58 e minuutilta + paikallisverkkomaksu niin laskua höpöttelylle kertyi noin 60 euroa/puhelu.

Kortitkin ovat apuna, niitä käytetään säännöllisesti ajan jatkamisen välineinä ennustajan pitkille selityksille: ”Miekkojen kuningatar näyttää Sinulle sitä ja sitä, mutta ylipappi jarruttelee”….

Tässä ajassa pitääkin vain ihmetellä sitä, miten kyseessä oleva, petokseen verrattava toiminta on julkisesti sallitua. Lain koventaminen ja täydellinen kielto olisi paikallaan.
Miksi ei eduskunta, Suomen hallitus eikä kirkollisetkaan päättäjät puutu-ja kiellä tällaista petollista toimintaa?
Joka päivä tuomitaan ihmisiä erilaisista, pienistäkin petoksellisista rahan hankinnoista.  Selvännäkijä-ja ennustustoiminta, jos mikään, on sitä.


 

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI