Kova positiivinen pöhinä hyvinvointimessuilla – väkeä riitti ja kauppakin kävi

0
Herpalifen positiiviset ja sporttiset rouvat

Yli tuhat messuvierasta kävi lauantaina Soinin Yhtenäiskoululla järjestetyillä Asumista ja hyvinvointia-messuilla. Monet olivat tulleet kiinnostuneina kuulemaan maalaislääkäriä, tohtori Kiminkistä, mutta myös messuosastojen anti kiinnosti ja kauppaakin tehtiin.

Kunnanhohtaja Stefan Sundberg ja puoliso Maritta Sundberg

Kunnanjohtaja Stefan Sundberg toivotti avauspuheessaan vieraat tervetulleiksi ja totesi asumisen maaseututaajamissa edistävän tutkimusten mukaan hyvinvointia.

– Onnellisimmat ihmiset asuvat maaseudulla lähellä luontoa, niin Soinissakin! Puheessaan hän käsitteli tulevaisuuden näkymiä pienen kunnan näkökulmasta. Kuntataloudelle asetetaan valtiovallan taholta vaateita itsenäisyyden säilyttämiseksi.

– Olen usein todennut että kunta on pidettävä kunnossa rakennusten ja ympäristön osalta, jotta ihmiset voivat täällä asua ja yrittää.

Puheessaan kunnanjohtaja käsitteli myös merkittäviä uudistuksia, kuten tuulivoimalahankkeita, soteratkaisua, tulevaa Äänekosken biotuotetehdasta ja tieyhteyksiä.

-On tärkeää  huolehtia kuntalaisten hyvinvoinnista, viihtyisyydestä, jotta Soini olisi hyvä paikka asua ja yrittää.

Tohtori Kiminkinen (oik) ja Soinin kunnanvaltuuston puh.joht. Sauli Virtala

Maalaislääkäri Saarijärveltä kiinnosti yleisöä. Reipasta ja kuuluvaa  esiintymistä oli tohtori Tapani Kiminkisen meno. Tavalliselle suomalaiselle suunnattua terveystietoa alusta loppuun.

Hän rakentaa terveyden perustan perheen, lasten, parisuhteen, pienyhteisön ja ystävien varaan. Sen jälkeen tulevat ne kielteiset terveyden vaarat: tupakka, viina, väärät ruokatottumukset ja väärät profeetat. Yleisö sai esittää myös kysymyksiä, joihin Kiminkinen vastasi. Positiivinen ”show” kaikenkaikkiaan!

Ari Mannio

Korkealaatuisia Trove-sänkyjä messuilla markkinoivalla ja yhteistyökumppanilla Ari Manniolla oli kerrottavanaan oman tulevan kauden näkymistä seuraavaa:

– Kirkkaimmat suunnitelmat ovat tietenkin Rion olympialaiset elokuun puolessa välissä, mutta ennen sitä ovat heinakuun Amsterdamin MM-kisat. Valinnat tehdään alkukaudesta, joten on oltava kunnossa aikaisin. Tavoitteena on tietenkin parantaa ennätystä, jos metrinkin parannus ennätykseen 86,82 tulisi voisi se olla Rion lipun arvoinen.

– Olen leireillyt tänä vuonna, olin tammikuun Afrikassa, tulin viikko sitten Portugalista ja kolmas päivä toukokuuta takaisin Portugliin. Ensimmäinen kisa on toukokuun lopulla Vantaalla Kultainen Keihäs-kisa, kesäkuu sitten pelkästään Suomessa kisoja.

– Terveys on tällä hetkellä  hyvä. Keihäs kun on sen tyyppinen laji, jossa kipujen kanssa ei heitosta tahdo tulla mitään, mutta nyt eletään ilman niitä.

Soinilainen maastopyöräily esittäytyi myös messuilla

Messujärjestäjien puolesta Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelun edustaja Pirkko Ylätalo kertoi olevansa tyytyväine kävijämäärään. Se on osoitus siitä, että pienilläkin paikkakunnilla on mahdollista järjestää nyt toteutetun kaltaiset messut ja saada yleisö kiinnostumaan. Koko seutukunnalta oli saapunut kiitettävästi yleisöä.

Pauliina Ruuhilehto ja Samurai-shopin värikkäät tuotteet

Kirjastot palvelevat, erikoisen hyvin etenkin Soinissa

Lähiruokamiehet
Soinin Tiikerit täyttää vuosia, kirja tulossa
Herbalifen positiiviset ja sporttiset rouvat

JÄTÄ KOMMENTTI