Kuljettajapula iski – Ähtäri järjestämässä kuusiokuntien taksinkuljettajakoulutusta

0

Ähtärin kaupunki järjestää yhdessä Keskustaksin kanssa taksinkuljettajakoulutuksen sunnuntaina 1.12. klo 9.00 – 16.30. Ähtärin kaupungintalolla.

– Olemme saaneet useita yhteydenottoja kaupunkilaisilta ja tapahtumajärjestäjiltä taksien huonon saatavuuden johdosta, joten päätimme pitää palaverin taksiyrittäjien kanssa ja saimme kuulla, että taksialalla on todella akuutti työvoimapula, taustoittaa Ähtärin elinvoimapäällikkö Jani Takamaa.

Erityisen huono tilanne on Ähtärissä, jossa yhdeksän taksiautoa on tällä hetkellä ilman kuljettajaa.

Tilanne ei ole hyvä muuallakaan eteläpohjalaiskunnissa ja erityisesti viikonloppuisin taksinkuljettajille olisi heti töitä tarjolla, kertoo taksiyrittäjä Kimmo Varjanto. Hänellä itsellään on kolme autoa, joista osa seisoo työvoimapulan vuoksi.

– Taksin kuljettaminen olisi hyvä lisätyö jollekin. Se sopii erinomaisesti vaikkapa opiskelijalle viikonloppuhommaksi, Varjanto vinkkaa ja lisää, että yrittäjäkin pitäisi mielellään vapaapäivän tai pidemmän loman kunhan saisi luotettavan tuuraajan.

Kuljettajakurssin käytännön järjestelyistä vastaava Ähtärin yrityskoordinaattori Varpu Sankelo kertoo, että kurssin aikana käydään läpi taksia koskevaa lainsäädäntöä, asiakaspalvelua ja perehdytään paikallisiin käytäntöihin. Lisäksi kurssilta saa valmiudet suorittaa Traficomin taksinkuljettajan koe, jota harjoitellaan päivän aikana. Lisäksi hän unkimuistuttaa, että tämä koulutus on suunnattu koko Kuusiokuntien alueelle.

– Vaatimuksena taksin kuljettamiseen on vähintään yhden vuoden ajan käytössä ollut ja voimassa oleva B-ajokortti. Kuljettajan tulee myös täyttää ammattiliikenteen terveysvaatimukset ja läpäistä viranomaisten rikos- ja sakkorekisteritarkastus, lisää Takamaa.

Kuljettajatutkinnon suorittanut henkilö voi ajaa taksia missä päin Suomea tahansa, sillä asemapaikkoja ei enää ole määritelty. Tämä helpottaa huomattavasti koulutuksen hyödyntämistä elämäntilanteiden ja asuinpaikan muuttuessa.

– Ähtärin ponnistelut matkailun kehittämiseksi ja erityisesti tapahtumamatkailuun panostaminen edellyttävät joustavien taksipalveluiden olemassaoloa erityisesti viikonloppuisin ja juhlapyhien aikana, siksi meille onkin ensiarvoisen tärkeää, että kuljetuspalvelut saadaan toimimaan”, kiteyttää Takamaa.

Koulutukseen voi ilmoittautua sähköpostitse osoitteessa koulutus@keskustaksi.fi 28.11.19 mennessä.


 

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI