KUMMALLISPOLITIIKKAA

0

Sote-uudistus on kuin sotku-taantuma, ei siitä saa selvää tavallisen kansalaisen järjellä. Otetaanpa esimerkki.

Ähtärin sairaala lakkautetaan vuonna 2016. Se siis jää tyhjäksi, ilman käyttöä.

Alavus, Kuortane, Soini ja Ähtäri ulkoistavat sote-palvelut yhteisyritykseen Pihlajalinna Terveys Oy:n kanssa. Jos nyt kävisi niin, ettei Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri suostuisi vuokraamaan tiloja kyseiselle yhtymälle, kyseiseksi ajaksi. E-P:n shp:llä kun on vuokrasopimus sairaalaan vuoden 2020 loppuun saakka, niin maksaisiko veronmaksaja noin 2,7 miljoonan euron tappion tyhjästä. Jonkunhan se on maksettava. Toivottavasti tuleva hallitus ja eduskunta saavat seuraavan neljän vuoden periodilla asiat kuntoon, sote-uudistuksen kuntoon ja palvelut niitä tarvitseville.

Eikä tästä kannattaisi Alajärven kaunaa kantaa, se kun ei saanut asioita hoidettua. Kuusiokuntien yhteydessä oli kaksi toimivaa yksikköä, Soinin terveyskeskus ja Ähtärin sairaala, lääkäreistä puhumattakaan. Nyt kun tuntuu siltä, että Soinia syyllistetään jo lähes kaikesta.

.

Tuulivoimaloista.

Jossain lehdessä oli ilmoitus, että kansalaiset ilmoittaisivat kaikista uusista kotkanpesä- havainnoistaan. Onkohan tämä toive jollain tavalla kytköksissä tuulivoimaloihin?

Paljonkohan saisi palkkiota jos osaisi itse rakentaa moisen pesän ja sitten ilmoittaisi siitä?

Minullapa olisi neuvo tuulivoimavastustajille. Aletaan kouluttamaan maakotkia, jotka koulutuksen jälkeen uudelleen sijoitetaan sopiville alueille. Annettaisiin ilmaiset sianruhoateriat luontaisetuna, paikanvaihto pyydettäessä. Eiköhän tästä rakentamisbuumi pienenisi.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI