Kunnanjohtaja Sami Gustafsson ideoi – Vimpeli hakee ”pesäpallon maailman kaupunki” statusta

2
Pesiksen "siirtomarkkinoilla" käy tällä hetkellä kuhina ja arvuuttelu... Mikä on Vimpelin uusi pelinjohto... palaako Henri Puputti Saarelle,,, entä A Ruuska ...? (Kuva: Jukka Ketonen/K-Media)

 FINNISH INTERNATIONAL NORDIC BASEBALL FESTIVAL 

Vimpelin kunta koordinoi 2020 vuotena toteutettavan kansainvälisen pesäpallo festivaalin suunnittelun aloitusta kunnanjohtaja Sami Gustafssonin ideoimana. Hanke kuulu osaksi Vimpelin kunnan strategiaa tulla globaaliksi ”pesäpallon maailman pääkaupungiksi”.

Maankuulu, Kari Ovaskan suunnittelema, Pesäpalloilija-patsas on pesäpallon syvimmällä seudulla Järvi-Pohjanmaalla Vimpelissä (Jukka Ketonen/K-Media)
Vimpeli-Kouvola 5.9. 2010 Lyömässä ”kultakypärä” Sami Haapakoski ja lukkarina Toni Kohonen (Jukka Ketonen/K-Media)

Suomen kansallislaji on pesäpallo, joka on kansainvälisesti ainutlaatuinen laji. Pesäpallon osalta Vimpeli on tunnettu Suomessa jo kauan ”pesäpallopitäjänä”, jossa Vimpelin Veto toimii monella saralla kunnan ”läpileikkaavana” voimana. Vimpelin tunnettavuus perustuu monilta osin kunnan vahvaan ”pesäpallo brändiin”, jota on käytetty hyödyksi suhteellisen vähän. Kaustisilla on kansanmusiikki-festivaali, Seinäjoella tangomarkkinat. Edellä mainittuja ainutlaatuisia kulttuurillisia tapahtumia reflektoiden, Vimpeliin halutaan länseerata vastaava uniikki kulttuurillinen ”vetonaula”.

Kunnanjohtaja Sami Gustafsson

Gustafssonin mukaan kotimainen pesäpallo on myös erinomainen kulttuuridiplomaattinen vientituote. Kiina harrastaa niin sanottua ”panda-diplomatiaa” lähettämällä pandoja ympäri maailmaa. Ihmiset pitävät hellyttävän näköisistä pandoista jotka samalla ikään kuin ”vahingossa” levittävät positiivista mielikuvaa kiinasta. Sama voisi myös päteä pesäpalloon. Gustafssonin mielestä pesäpallon tulisi olla ainutlaatuisena kulttuurillisena tuotteena ja Suomen kansallislajina vientituote pandojen tapaan.

– Pesäpalloa on suhteellisen helppoa ja edullista pelata missä vain. Tämä mahdollistaa sen levittämisen muihin maihin, tai sen pelaamisen näytösotteluna. Sen lisäksi Suomeen voidaan pesäpalloturistien lisäksi tuoda poliitikkoja tai muita päättäjiä seuraamaan pesäpalloa globaalien neuvotteluiden ohessa. Suomi tunnetaan hyvänä maana järjestää kansainvälisiä kokoontumisia oman neutraalin statuksensa johdosta. Näin ollen, mikäli Suomessa halutaan panostaa kulttuuridiplomaattisiin tapahtumiin, kansainvälisesti ainutlaatuisen pesäpallon seuraaminen olisi varteenotettava tapahtuma, sanoo Vimpelin kunnanjohtaja Sami Gustafsson.

Vuodelle 2020 festivaaliin Vimpeli tulee kutsumaan kansainvälisiä vieraita. Festivaali koostuu erilaisista pesäpallopeleistä, show-tapahtumista, MM-kisat (laji selviää myöhemmin), e-Sports tapahtumasta. Tämän lisäksi iltaohjelmana järjestetään erilaisia tapahtumia mm. Lakeaharjulla. Vimpelin-markkinat tullaan järjestämään yrittäjien toimesta samalla viikolla.

– Tapahtumalle halutaan kansainvälistä näkyvyyttä ja vetovoimaa. Kyse on Suomen kansallislajista, joka on koko kansakuntamme ylpeys, paaluttaa Gustafsson.

(Kuva: jpnews.fi /arkisto)

 

 FINNISH INTERNATIONAL NORDIC BASEBALL FESTIVAL 

(VIMPELI JULY 2020) 

Saarikentän pesiskatsomoissa on tunnelmaa (jpnews.fi/K-Media/arkisto)

2 KOMMENTTIA

  1. Sami on osoittanut että kuka vain voi päästä Vimpelin kunnan veturiksi ilman minkäänlaista osaamista ja ymmärrystä asioista.Vähäisetkin kunnan rahat haluaisi käyttää humpuukin ja oman egonsa pönkittämiseksi tuulesta temmatut ideat ilmoittaa medialle kysymättä ensin päättäviltä elimiltä.Perheemme veronmaksajat muuttaa kirjat Alajärvelle Vimpelistä.Sami olisit ymmärtänyt että sinun ensimmäinen työpaikka ei voi olla kunnanjohtajana,Vimpelissä kannattajat sitä ei kerran käsittäneet.

  2. Pitäisi keskittyä olennaiseen eli kuinka Vimpelin talous nousuun ja uusia asukkaita kuolevaan kuntaan, eikä mitään hömppöfestareita.

JÄTÄ KOMMENTTI