Lapua rakentaa ison ja komean harjoitushallin väelleen

0

Lapua on siitä mielenkiintoinen ja hatunnoston arvoinen kaupunki muitten joukossa. Sen päättäjät ovat aina satsanneet tasapuolisesti myös kuntalaistensa vapaa-ajan ja liikkunnan harrastustoimintaan.

Samalla kun kaupunki on tukenut Lapuan voimakasta teollistumista, se ei ole unohtanut tukea vähintäänkin yhtä tärkeää ”mitallin toista puolta” , eli vapaa-aikaa, viihtyvyyttä sekä terveitä elämänarvoja ja-tapoja.

Näin ei ole läheskään monessa kaupungissa ja kunnassa tilanne tänä päivänä.

Lapuan kaupunki satsaa jälleen liikuntapaikkarakentamiseen

Jo aikoja sitten rakennettu ja uudestaan saneeraattu uimahalli on lapualaisten ja ympäristön ahkerassa käytössä. Myös kilpauinnista on tullut kaupunkiin uusi urheilumuoto, josta uimahallittomat seudut voivat vain uneksia.

Lapualla on ollut useamman vuoden katettu tekojää, eli jäähalli lähes ympärivuotisessa käytössä.

Nyt virkiäläiset ovat saamassa pesäpallo-ja jalkapallostadioneilleen jatkoksi laajamittaisen talviharjoittelun mahdollistavan ison harjoitushallin

Noin 3,5 miljoonaa euroa maksavan harjoitushallin rakennustyöt kaynnistyvät jo ennen vuoden loppua.

Urakoista tehdyt tarjouspyynnöt ovat seuraavaksi vertailussa niiden jättöajan mentyä juuri umpeen. Vertailun ja kilpailuttamisen kautta selviävät myös todelliset rakentamiskustannukset.

Harjoitushalli  tulee sijoittumaan kaupungin keskustasta katsoen sen itäpuolelle Lapuan Energian lähelle.

Hallin koko on komeat lähes 6 000 neliötä, ja hankeen  tulisi olla vuoden päästä kokonaan valmis.

Lapua on saamassa hallihankkeeseensa valtiolta tukea yhteensä puoli miljoonaa euroa. Tälle vuotta valtio on osoittanut hankkeelle 200 000 euroa ja ensi vuodelle 300 000 euroa.

PTV-viinimyymälä_250620

JÄTÄ KOMMENTTI