LOVE ry esittäytyy | Lapsen Oikeus Väkivallattomaan Elämään

1
Taivi Toikka

Taivi Riihimäeltä polkee yhden jalan voimin Juukaan 18.6. – 24.6.2011

Taivi Toikka

Riihimäkeläinen, LOVE ry:n (Lapsen Oikeus Väkivallattomaan Elämään) hallituksen jäsen, Taivi Toikka on tehnyt päätöksen. Hän on nimittäin lähdössä kesäkuun puolivälissä lähes 500 kilometrin taipaleelle Riihimäeltä, päämääränään Juuan kunta Pohjois-Karjalassa.

Erityisen vaativan matkasta tekee se, että hän polkee koko matkan käytännössä yhden jalan voimin. Yöpymiset tapahtuvat teltassa.
– Loukkasin jalkani muutama vuosi sitten, silloin liikuin pyörätuolilla. Lääkäri ei uskonut minun enää kävelevän, mutta minä päätin toisin, muistelee Toikka.

Nykyään kävely onnistuu jo normaalisti, mutta pyöräilyssä vaadittava motoriikka on vasemmalle jalalle liikaa, niinpä oikean jalan on tehtävä suurin työ. Vasen jalka pysyy mukana kun pääsee yliojentumaan välillä aivan suoraksi.

Idea kampanjaan lähti alkuvuodesta kun Toikka kaivoi pyörän vuosien tauon jälkeen ja kehitti mainitun tekniikan, jolla pyöräily onnistuu.

Projektin tarkoituksena on näyttää, ettei koskaan kannata luovuttaa, oli vaiva sitten fyysinen tai psyykkinen.

Ohessa käynnistettiin Taivi Toikan YouTube -kanavalla videotalkoot, laulut ja musiikki levittävät sanomaa toivosta synkimmänkin surun keskellä.
Kappaleita voi käydä kuuntelemassa osoitteessa: http://www.youtube.com/user/TaiviToikka
Matkan tarkoitus on toimia myös liikkuvana mainoksena LOVE ry:lle, päivitetyt internet-sivut kutsuvat uusia jäseniä mukaan hyvän asian puolesta.
Kampanja innosti nopeasti yhteistyötahoja mukaan, BikePlanet ja Tunturi lahjoittavat matkaan Tunturi TR300 pyörän, Ortlieb-sivulaukut, juomapullotelineen, pullon sekä lukon. Mosquito-Mainos Oy painatti kampanjapaidat.
– Matkalle saa liittyä seuraksi alusta saakka tai vain pienelle pätkälle reitin varrelta, kaikki kiinnostuneet lähtekää mukaan, Toikka rohkaisee.

Tarkemmat reittitiedot ja päivitykset sijainneista löytyvät lähes reaaliajassa osoitteesta:
http://riihimaeltajuukaanpolkupyoralla.blogspot.com/

Koronavirus-arkistotiedote 1_20

1 KOMMENTTI

  1. Hienoa Taivi! Olet uskomattoman sitkeä ja päättäväinen nainen. Kunnioitettavaa, miten toimit elävänä esimerkkinä kaikille, jotka kipuilevat omien asioidensa ja ongelmiensa keskellä. Mahtavaa että, tuot lapsen oikeudet esille omalla tempauksellasi.

JÄTÄ KOMMENTTI