Matkailu – Hauskaa puuhastelua vai oikeaa liiketoimintaa?

1
Veikka Gustafsson on valloittanut kaikki maailman korkeimmat huiput
Veikka Gustafsson on valloittanut maailman kaikki yli 8000 metriä korkeat vuorenhuiput
Matkailu on yksi nopeimmin kehittyvistä teollisuuden aloista. Matkailun merkitys työllistäjänä on myös kasvava. Vetovoimainen Järviseutu –projekti järjestää torstaina 31.10. klo 12.00 alkaen Lappajärvellä Kylpylä Kivitipussa kaikille avoimen tilaisuuden, jonka tavoitteena on keskustella ja määritellä Järviseudun matkailun vetovoimatekijät sekä ideoida miten seutukunnan matkailua tulevaisuudessa kehitetään.

Projektipäällikkö Hannu Nevalan mukaan yksi alueen mahdollisuus liittyy vesistöihin, eritoten Lappajärveen, joka on taatusti yksi suomen tunnetuimmista kraaterijärvistä. Vesistöjen tarjoamat mahdollisuudet ovat hyödyntämättä, mutta tämä edellyttää yhteistyötä sekä yrittäjien että kuntien kesken.

– Järvi sekä alueen historia antaa runsaasti mahdollisuuksia kehittää tarinoita ja tuotteita matkailun saralla, jatkaa Nevala.

Tulevaisuuden matkailukohteita ei tulisi markkinoida niin sanotuin perinteisin keinoin, vaan markkinoinnissa ja tuotteistamisessa tulisi hyödyntää enemmän tarinoita. Toinen matkailun kehittämisen mahdollisuus liittyy metsästykseen. Tilaisuudessa esitelläänkin valmistumaisillaan olevaa opinnäytetyötä, jossa on kartoitettu metsästysmatkailua ja sen tuomia mahdollisuuksia liiketaloudellisesta näkökulmasta.

Tilaisuudessa yhdessä tekemisestä alustaa Suomen tunnetuin vuorikiipeilijä Veikka Gustafsson, joka on valloittanut maailman kaikki yli 8000 metriä korkeat vuorenhuiput. Veikka avaa näkemyksiä tiimityöskentelyn lainalaisuuksista, yhteisten tavoitteiden asettamisesta ja niihin pääsemisen edellytyksistä. Veikka Gustafssonin jälkeen Kylpylä Kivitipun toimitusjohtaja Henry Paasikivi esittelee Kivitipun uuden toimintastrategian sekä tulevaisuuden suunnitelmat. Puheenvuorojen jälkeen jatketaan keskustelua Järviseudun matkailullisista mahdollisuuksista ja tulevaisuuden toimenpiteistä.

Hannu Nevala muistuttaa, että alueella on matkailutoimintaa joka tunnetaan jo laajalti. Esimerkiksi Kylpylä Kivitippu ja jatkossa myös Lakeaharjulle rakentuva Sport Center Lakis, joka toimii talvilajien harjoittelu-, kilpailu- ja vapaa-aikakeskuksena. Näillä toimijoilla on varsin keskeinen rooli seutukunnan matkailun kehittymisessä.

– Huomattava on myös, että matkailupalvelut laajentavat alueen asukkaiden vapaa-ajanpalveluita. Seminaari kokoaa yhteen matkailu- ja palvelualojen yrittäjät, kuntapäättäjät sekä kehittäjätoimijat, täsmentää Nevala.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Korona-kartta 700x

1 KOMMENTTI

  1. Alajärven Ankkurien suunnistusjaoston keskustelupalstalla on esitelty noin 10 perimmäisimmän sivun kohdalla kymmenkunta ideaa Lakeaharjun ja Lappajärvem matkailulliseksi kehittämiseksi. Tarvitaan rahaa, todennäköisesti osakeyhtiö kehittämään toimintaa, mutta myös hotellia ja pääomasijoitusyhtiötä käynnistämään uskottavalla tavalla toimintaa ja vastaamaan alussa kehityksestä. Sillä ei ole väliä, mistä tuo varsinainen yrittäjä ja jatkaja pääomasijoitusyhtiön jälkeen on lopulta kotoisin. Pääasia on, että taustaryhmä on uskottava, että se osaa laskea kannattavuuslaskelmien avulla tarvittava asiakasvirta ja että sitoutuneita käyttäjiä löytyy. Lisäksi pitää muistaa, että matkailu elinkeinona vaatii jatkuvia investointeja muutaman vuoden välein, jotta mielenkiinto alueeseen säilyy. Laakereilla ei saa jäädä lepäämään!

JÄTÄ KOMMENTTI