Monen muun pallopelin tavoin Superpesis otti käyttöön videotarkistuksen ja haaston

0
"Videotuomari" tuli myös pesikseen (JK/K-Media)

Pesäpalloliiton urheiluyksikkö on tehnyt päätöksen videotarkistusten käytöstä ja mahdollisuudesta haastaa pelituomarin näkemys kotipesäkilvasta Superpesiksen pudotuspeleissä. Videotarkistusta voidaan käyttää vain ”erityisissä tilanteissa ja hyvin harkiten”.

Videotarkistukset ja haastot ovat käytössä jo miesten välierissä ja loppuotteluissa, naisten loppuotteluissa sekä mahdollisissa monikameralähetyksinä toteutettavissa miesten viidensissä puolivälieräotteluissa, miesten viidensissä putoamiskarsintojen otteluissa (alemmat pudotuspelit ja superpesiskarsinta) ja naisten viidensissä välieräotteluissa.

Päätöksen videotarkistukseen turvautumisesta tekee pelituomari ottelun kulun kannalta merkittävässä tilanteessa, jossa tuomarit eivät ole pystyneet havaitsemaan varmasti kenttätapahtumien kulkua.

Oikeus haastaa pelituomarin näkemys kotipesäkilvasta (etenijä etenee kolmoselta kotiin) on molemmilla joukkueilla yhden kerran ottelun aikana. Haasto-oikeus kuitenkin säilyy, jos se johtaa tuomion muuttumiseen. Muussa tapauksessa joukkue menettää haasto-oikeutensa ja mahdollisen kyseisen jakson käyttämättömän aikalisänsä. 

JÄTÄ KOMMENTTI