Nelimarkka-museolla laaja japanilaisen taiteen näyttely

0
Shigeru AOYAMA

WA

Kansainvälinen japanilaisen taiteen näyttely Alajärvellä 29.5. – 12.6.2019

Alajärvellä nähdään alkukesästä laaja katsaus japanilaista taidetta. Kaksi viikkoa kestävä näyttely järjestetään yhteistyössä Japan International Artist Societyn (JIAS) -taiteilijaseuran ja Club des Amis de l’Europe et des Arts (CAEA) -järjestön kanssa. Vastaavia näyttelyitä on järjestetty yli 50 kertaa vuodesta 1973 lähtien ympäri mailman. Alajärven näyttely on ensimmäinen kerta kun näyttely järjestetään Suomessa maiden 100-vuotisten diplomaattisuhteiden juhlavuoden kunniaksi.

Keiko INOUE

CAEA -järjestö haluaa yhdistää ihmisiä taiteen kautta ja heidän tavoitteensa on levittää positiivista viestiä taiteen avulla sekä luoda japanilaisille taiteilijoille uusia kansainvälisiä verkostoja. Näyttelyssä on esillä yli 250 teosta Nelimarkka-museossa, Alajärven kirjaston näyttelysalissa, sekä Villa Väinölässä. Näyttelyn ohjelmassa on myös avoimia yleisöluentoja,  opastuksia, työpajoja sekä teeseremonia ja kalligrafia-työnäytös, jolla edistetään kulttuurivaihtoa maidemme välillä. Näyttelyyn on ilmainen sisäänpääsy, koska näyttelyn järjestäjät toivovat, että mahdollisimman moni halukas pääsisi näkemään näyttelyn.

Shunko FUNADA

Näyttelyn teoksissa näkyy japanilainen kulttuuri, sen mielenrauha, luontosuhde ja harmonia, joihin myös näyttelyn nimi, Japania aiemmin tarkoittanut merkki WA viittaa.

Masaya NAKAYASHOKI

Esille tulee eri tekniikoin toteutettuja maalauksia ja veistoksia sekä esineteoksia. Suuri osa teoksista edustaa perinteisiä japanilaisia tekniikoita puupiirroksista kimono- ja paperitaiteeseen sekä nihongaan ja kalligrafiaan, mutta mukana on myös esimerkiksi öljy-, akryyli- ja akvarellimaalausta. Näyttelyn teoksissa vuoropuhelussa ovat niin perinteinen japanilainen kulttuuri ja taide kuin uudenlaiset ilmaisumuodot.

Atsuko OBATA
Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI