Onko autosi valmiina talveen? Näillä ohjeilla teet syyshuollon

0
Syksystä talveen
Nurkan takana odottava talvi on rankkaa aikaa autollesi. Varaa hetki aikaa ja huolla menopelisi. Pienillä kotikonsteilla auto pysyy pidempään hyväkuntoisena ja myös ajaminen on turvallisempaa.

Talven lähestyminen näkyy jo autoilutarvikkeita myyvissä liikkeissä. Nyt onkin oikea aika huoltaa auto, ennen kuin pakkanen kunnolla puraisee.

Jos haluat autosi pysyvän kunnossa talven yli, muista ainakin nämä:

Pese auto ulkoa ja sisältä

Säännöllinen pesu lisää ajomukavuutta ja pitää pinnat paremmassa kunnossa. Pesu auttaa myös maalipinnan säilymisessä. Käytä ainoastaan autolle tarkoitettuja pesuaineita.

Vahaa auto ennen talvea

Auton vahaus syksyllä on kevätvahaustakin tärkeämpää. Vaha suojaa maalipintaa suolalta, hiekalta, kiviltä ja loskakauden lialta. Vahattu pinta säilyy myös pidempään puhtaana.

Varmista hyvä näkyvyys

Puhdas ikkuna on tärkeä turvallisuustekijä erityisesti iltojen pimetessä. Muista puhdistaa ikkunat myös sisäpuolelta. Kesän aikana likaa on voinut kertyä sisäpinnoille yllättävänkin paljon.

Pysäytä ruosteen leviäminen

Auto ruostuu vanhetessaan herkemmin. Ruosteongelmaan on tarjolla sekä ennaltaehkäiseviä että korjaavia aineita, joita näppärä kotimekaanikko osaa käyttää myös itse.

Vaihda pakkasen kestävään lasinpesunesteeseen

Vaihda auton lasinpesujärjestelmään pakkaskeleihin sopiva lasinpesuneste. Varmista oikea laimennussuhde pakkauksesta. Yöpakkasten alkaessa kesälle tarkoitettu lasinpesuneste jäätyy.

Valmistaudu pakkasaamuihin

Varmista, että jääraappa ja lumiharja ovat puhtaita ja hyvässä kunnossa, ja muista myös käyttää niitä. Likaisilla tai väärillä välineillä naarmutat auton pintamateriaaleja.

Vaihda talvirenkaat ajoissa

Nastarenkaat voi vaihtaa heti, kun yöpakkaset alkavat, vaikka lakisääteinen talvirengaspakko onkin vain joulu–helmikuussa. Tarkista talvirenkaiden rengaspaineet. Älä unohda kesärenkaiden ja vanteiden huoltoa, vaan pese ja kuivaa ne ennen talvisäilytystä.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI