Opettele purkamaan stressi – käynnistä kehon tärinä

0
Kotikissa rentouttaa itsensä kehräämisellä (Arkistokuva)

Järvilakeuden kansalaisopiston mielenkiintoisella lyhytkurssilla perehdytään TRE-stressinpurkuliikkeisiin. Helposti opittavat liikkeet käynnistävät kehon luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin, joka purkaa kehon jännitystiloja.

 

Menetelmässä käynnistetään kehon tärinä, joka on luontainen tapa vapautua stressistä, jännityksestä tai pelosta. Kirjainyhdistelmä tulee englanninkielen sanoista Tension, Stress & Trauma. Liikeharjoitteet on kehittänyt amerikkalainen stressin- ja traumanhoidon asiantuntija David Berceli.

Yle Uutiset julkaisi lokakuussa jutun menetelmästä. Jutussa todetaan, että vapina on aivan muuta kuin heikkoutta – se on kehon luontainen tapa vapautua stressistä, kivusta, pelosta ja traumoista. Sitä harrastaa kehräämisellä itsensä rentouttava kotikissakin, ja esimerkiksi synnytyksen jälkeen äiti saa täristä ja hautajaisissa täristään suru pois.

Tärinän käynnistäminen on myös opittava taito. Lyhyt harjoite nostaa vireystila nousee ennen esitystä tai urheilusuoritusta. Ennen nukkumaanmenoa tehty pidempi harjoitus parantaa puolestaan unen laatua.

Satu Pusa

Järvilakeuden opiston kurssia vetää valtuutettu TRE-ohjaaja Satu Pusa ja kurssit järjestetään kahtena eri iltapäivänä, ilmoittaudu joko 22.2. tai 23.2. Kauhavalla pidettävälle kurssille kotisivulla jarvilakeus.fi tai soittamalla toimistolle.

 


 

Tallenna

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI