Pandat ihastuttavat Ähtärissä

0
Lumi kiipesi mäntyyn ja nappasi oksan suuhunsa. (Ähtäri Zoo/Timo Ahopelto)
AA-OULU_mini

Päivitetty 24.02.2018  klo 21.30 lisätty kuvia ja videoita !

Pandat elää, eläinpuisto toimii, eivätkä valitukset vaikuta meidän jokapäiväiseen elämään. Näin kuvaili Ähtärin Zoon tätä päivää toimitusjohtaja Jonna Pietilä. Avajaispäivän yli 700 kävijää antoi positiivisen tulevaisuuden uskon eläinpuiston odotuksista.

Jonna Pietilä

– Väkeä on nyt hiihtolomien alettua käynyt enemmän kuin vuosi sitten, joten on selvää että pandat kiinnostavat. Kasvua haetaan luonnollisesti ulkomailta, etenkin pohjoismaista ja Venäjältä. Heinäkuussa ongelma on majoituskapasiteetti. Meidän pitää saada kehitettyä ympärivuotista matkailutuotetta Ähtäriin.

Ähtärin uuden uutukainen Snowpanda HOUSE ja Ähtäri Zoo päärakennus
Ähtäriin kotiutunut tyytyväinen panda päivälevolla omalla laverillaan.

– Meillä on haaveita –

Sirpa Leinonen ja ”pikkupanda” kävijöiden ilona.

– Pyrkimyksenä on saada eläinpuistoon joka vuosi jotain uutta, haavena on saada eräänlainen aasialainen osasto. Haaveena on esimerkiksi siperiantiikerin saaminen Ähtärin eläinpuistoon. Nyt suoritettu investointi on niin suuri, ettei vastaaviin ole mahdollisuutta lyhyellä aikavälillä. Meillä on tahtotila saada joka vuosi jotain uutta.

– Meillä huolehditaan kävijöistä –

Snowpanda House on todellakin näkemisen arvoinen, kuten pandatkin. Kiinan metsähallinnon huippuasiantuntijat ovat todenneet, että Ähtärin pandatalo ja ulkotarhat ovat parhaiten toteutetut Kiinan ulkopuolella. Pandatalo sisältää tilat, joissa pandoja pääsee seuraamaan sekä sisä-, että ulkotiloissa. Pandatalossa on lisäksi kahvila Snowpanda Cafe & Deli, josta löytyy burgereita, pastaa, salaattia ja tietenkin kaikki kahvin kanssa nautittavat herkut. Pandatalon yhteydessä on myös suuri ja monipuolinen Snowpanda Shop- matkamuistomyymälä.

Pandat nauttivat lumesta, sillä ne eivät nuku talviunta lainkaan (Timo Ahopelto)

Pandatalo on auki joka päivä klo 10 -17.  Kesäsesonkina kaksi tuntia pidempään.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

PTV-viinimyymälä_250620

JÄTÄ KOMMENTTI