Paulan kuusisataa fania eivät voi olla väärässä!

0
Paulan Kahran (oik.) kahvila työllistää nuoren 1-2 kuukaudeksi kesäisin. Tänä kesänä töissä ahkeroi Jasmin Yli-Kaatiala. (Johanna Y-K/jpnews.fi)

Teksti: Johanna Yli-Kaatiala
Kuvat: Johanna ja Jasmin Yli-Kaatiala

”Paulan kahvila elävöittää Kuortanetta”, toteaa paikallinen yrittäjänainen Paula Kahran leipomo-kahvilasta. Talvisin asiakkaat ovat lähinnä omalta paikkakunnalta, mutta kesä tuo huomattavasti lisää eloa ja vilskettä Paulan kahvilaan kunnan keskustassa.

Paulan kahvilassa on kesäaikaan pidennetyt aukioloajat arkisin ja Kuortaneen Kuhinoilla palvellaan myös lauantaina ja muutenkin niin kauan kuin asiakkaita riittää. Kesällä on myös terassi käytössä.

Paula on sisustanut kahvilansa kotoisaksi. (Jasmin Y-K/jpnews.fi)

Vuonna 1989 jurvalaislähtöinen Paula Kahra oli siinä tilanteessa, että hänen piti keksiä töitä itselleen. Leipurikoulu oli käyty 80-luvun alussa, joten siitä se idea lähti. Aluksi Paula leipoi pitkään Lentilässä oman kodin kodinhoitohuoneessa. Sitä ennen hän kävi yrittäjäkurssin Kuortaneen urheiluopistolla ja toki terveystarkastajakin antoi hyväksyntänsä toiminnalle.

Heti alusta lähtien Paula sai monia kauppoja vakituisiksi asiakkaikseen. Hän hoiti myös kuljetukset itse. Niille reissuille lapsetkin pääsivät mukaan jo pienestä pitäen.

Vähitellen yksinäinen puurtaminen alkoi puuduttaa ja kun vuonna 2003 tuli tilaisuus muuttaa entiseen lääkäritaloon Kuortaneen keskustaan, oli se Paulan ”juttu”.

Sohva houkuttelee viipymään. (Jasmin Y-K/jpnews.fi)

Neljä vuotta nykytiloissa

Kahvilatoiminta käynnistyi tuolloin pienissä puitteissa ja myöhemmin Paula sai vähän lisätilaa. Nelisen vuotta sitten hän muutti nykyisiin tiloihin Keskustielle ja siinä aikoo myös pysyä. Tilaa ja tekemistä on riittävästi yhdelle naiselle.

Työpäivänsä leipuri aloittaa jo kolmen jälkeen aamuyöllä! Lenkkeily, viikonloppuvapaat kotona ja lastenlasten kanssa puuhastelu pitävät yrittäjänaisen virkeänä. Lomia hän on pitänyt vain 2-3 viikkoa vuodessa, eikä niitäkään yhteen soittoon.

Paulan bravuuri on possumunkki, joka loppuu yleensä ensimmäisenä. Peruspossua, munkkia ja rinkeliä pitää aina olla. Muiden nisujen ja piirakoiden valikoima saattaa hieman vaihdella. Uusin juttu on päivän keittolounas, joka tuli mukaan kuvioihin parisen kuukautta sitten. Se on saanut hyvän vastaanoton ja keittoa voi ostaa myös kotiin mukaan.

Gluteenittomat eri tiloissa

Yksi tärkeä osa tarjonnassa ovat gluteenittomat leivonnaiset, joilla on leipomossa pitkät perinteet. Ne täytyy leipoa erillään omissa tiloissa. Samaten tilaustyöt on tärkeä työllistäjä. Sesonkeina, lähinnä ylioppilasjuhlien aikaan, on pitänyt jopa rajoittaa toimituksia. Paula haluaa korostaa, että hän leipoo kaiken itse käsityönä ilman lisäaineita.

Haastattelupäivänä oli kahvilassa käynyt päiväkotilapsia tutustumassa. Myöskin koululuokkia on käynyt silloin tällöin ja ammattikoululaisia harjoittelemassa. Paulaa ihmetyttää nykymeno, jolloin ammattikoulun opettaja ei enää käy harjoittelupaikassa, eikä ole yhteydessä työnantajaan.

Paulalla on myöskin media hallussa. Kotisivut ovat selkeät ja yrittäjä osaa päivittää niitä itse. Myöskin instagramin kautta tulee näkyvyyttä ja tuskinpa Facebookin yli 600 fania voivat olla väärässä: Paulan possumunkki maistuu monille!

Paulan aviomies ja lenkkikaveri ovat auttaneet tuunaamaan kahvilan sisustusta. (Jasmin Y-K/jpnews.fi)

 


 

PTV-viinimyymälä_250620

JÄTÄ KOMMENTTI