Pentti Honkola eläkkeelle

0
Pentti Honkola piipahti vanhassa työhuoneessa, seinällä kuva Kiirastuli-näytelmästä

Pitkän työuran Soinin kunnan palveluksessa tehnyt tekninen johtaja Pentti Honkola vietti eläkkeelle lähtöä tänään.

Pentti Honkola tuli Soinin kunnan palvelukseen huhtikuussa 1984, joten työura kesti 35 vuotta. Lähes ensimmäisiä töitään rakennusmestarina hän teki Kukonkylän koulun saneerauksen. Tuohon aikaan koulun käytössä oli ulkovessat, jotka olivat ehkä jo harvinaisia, joten oli siis aika siirtyä nykyaikaan.

Kunta myös investoi

Kunta panosti Pentti Honkolan mukaan voimakkaasti, rakennettiin yhdysvesijohtoa 60 kilometriä ja etenkin 2000 luvun vaihde oli vilkasta rakentamista. Tehtiin kaukolämpö, puhdistuslaitos ja muitakin kohteita. Informaatio pelasi, vaikka alkuaikoina ei ollut kännyköitä eikä sähköposteja.

Työ otti aikansa, mutta vastapainoakin riitti

Työn ohessa löytyi myös muitakin tärkeitä asioita, perhe luonnollisesti elämän keskiössä.  Yksi oli ja on, kalastus. Se harrastus jatkuu edelleen mahdollisuuksien mukaan.

Zanzibar Inn (Norjassa)
Kilpisjärven maisemaa

Kalastuksen kohteina ovat olleet oma mökkivedet Kilpisjärvellä ja retket Norjaan. Myös Hankajärvellä Soinissa on kohde, jossa tulevanakin kesänä tulee kalastettua. Selvää on, että Kilpisjärven siika, taimen ja harjus odottaa noutajaa. Myös kalastusorganisaatiot ovat antaneet yhdistystoiminnallista sisältöä elämään, toimiminen   Kuninkaanjoen kalastuskunnan esimiehenä ja hallituksen puheenjohtajana Ähtärinjärven kalastusalueessa.

Kuka olikaan Jaakko Sohlo?

Soinissa esitettiin kahtena vuotena peräkkäin suosittu näytelmä Kiirastuli. Esitystä kävi katsomassa noin 6000 katsojaa. Osittain näytelmä rakentui monilta osiltaan Pentti Honkolan panostukseen. Oli rooli Jaakko Sohlona ja iso rooli talkootyönä rakennettuun näyttämön rakentamiseen, kuin aitona Taipaleenjoen maisemana. Kokonaisuus oli lähes täydellistä!

Myös Soinin, oman aikansa Kunnallisteatterin esityksiä Pentti Honkola ideoi kymmenen vuoden aikana.

Pentti Honkola kiittää ja toivottaa jpnewsin välityksellä kaikille soinilaisille menestystä, sekä toivoo pitkää itsenäisyyttä Soinille.


 

JÄTÄ KOMMENTTI