Pohjanmaan poliisi tutkii – Törkeät asuntovarkaat kiinni!

0
Varkaiden käytössä ollut Peugeot merkkinen henkilöfarmariauto (Poliisi)

Lähinnä avuttomien vanhusten asuntoihin röyhkeästi tunkeutuneiden varkaiden käytössä ollut Peugeot merkkinen 406 -mallinen henkilöfarmariauto (Poliisi)
Pohjanmaan poliisi on vanginnut (13.2.) pariskunna todennäköisin syin epäiltyinä useisiin törkeisiin varkauksiin.

Yhdessä tapauksessa noin viikko sitten illalla Ylistarossa 40-vuotias nainen oli mennyt luvatta sisälle asuttuun asuntoon ja etsinyt anastettavaa omaisuutta. Naisen 53-vuotias mies oli jäänyt talon läheisyyteen autoon odottamaan. Asunnossa asuva henkilö oli havahtunut asunnon eteisestä kuuluvaan meteliin ja yllättänyt naisen tutkimasta piirongin laatikoita. Paikalle oli kutsuttu poliisi ja 40-vuotias nainen sekä 53-vuotias mies otettiin kiinni epäiltyinä törkeän varkauden yritykseen.

Poliisille selvisi, että kyse on Laihialla asuvasta pariskunnasta, jolla on takaan entisiäkin  varkausrikoksista. Esitutkinnassa selvisi, että pariskuntaa on syytä epäillä myös muista 2014 ja alkuvuoden 2015 aikana tapahtuneista omaisuusrikoksista Etelä-Pohjanmaan alueella.

Esitutkinnassa kävi selväksi, että pariskunta on valinnut kohteiksi pääasiassa vanhempia henkilöitä, joiden puheille on menty eri verukkeilla. Sisälle päästyään epäillyt ovat siepanneet rahaa tai arvo-omaisuutta. Epäillyt ovat myös joissakin tapauksissa hankkineet avaimen asunnon ulko-oveen ja käyneet asunnoissa ilman asukkaiden lupaa ja jopa yöaikaan.

Tapahtuneita rikoksia tutkitaan varkauksina ja törkeinä varkauksina. Poliisi on myös takavarikoinut kaksi anastettua ampuma-asetta epäiltyjen hallusta. Aseiden omistajat ovat poliisin tiedossa.

Pariskunta vangittiin todennäköisin syin epäiltyinä useisiin törkeisiin varkauksiin 13.2.2015 Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

Rikoksesta epäiltyjen käytössä on ollut oheisesta kuvasta ilmenevä Peugeot-merkkinen 406 -mallinen henkilöauto. Epäillyt ovat käyttäneet ainakin joissakin teoissaan keltaista työliiviä, jotta ovat päässeet eri selityksillä ihmisten puheille ja näiden asuntoihin.

Tässä vaiheessa tutkintaa poliisi pitää tärkeänä, että ihmiset ilmoittaisivat kaikki havainnot asiaan liittyen poliisille, jotta epäillyt teot saataisiin mahdollisimman kattavasti selvitettyä. Poliisin tiedossa on epäiltyjä tekoja Laihian, Seinäjoen Ylistaron, Kurikan Jurvan, Lapuan ja Isokyrön alueilla. Tiedot voi soittaa Pohjanmaan poliisilaitoksen tilannekeskukseen numeroon 029 544 0513.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI