Poliisin maija-kalusto uudistettiin

0
Maija uudistuu myös sisätiloiltaan (Klikkaa kuvasta suuremmaksi!)
Poliisiautoista ylivoimaisesti yleisin on monipuolinen ja tilava, "liikkuva konttori" eli Maija (K-Media)

Poliisiauton eli kansankielessä maijan sisätiloja uudistetaan poliisien työviihtyvyyden ja -ergonomian parantamiseksi.

Muotoilun ammattilaisten tekemän havainnointitutkimuksen perusteella ja kenttäpoliisien toiveiden mukaisesti poliisiautosta valmistettiin sisätilojen osalta prototyyppi, joka kiertää vuoden 2014 aikana poliisilaitoksissa testattavana.

Sisätilojen uudistamisprojektin tavoitteena on ollut kehittää poliisin partioautosta monipuolisempi ja ajan haasteet huomioon ottava kokonaisuus. Uusissa sisätiloissa on kiinnitetty huomiota muun muassa hyvään ja ergonomiseen istuma-asentoon, tilavampaan työtilaratkaisuun, sisätilojen muunneltavuuteen ja työturvallisuuteen. Myös sisätilavalaistusta on kehitetty monin eri tavoin.

– Sisätiloihin on lisätty useita uusia tavaroiden säilytystiloja ja kolaritilanteessa kuljettajaa suojaavat kovat metalliseinäkkeet korvattiin vahvoilla verkoilla. Sisätiloista on tehty aiempaa monipuolisemmat muunneltavalla toimistopöydällä, liukuovilla, uusitulla varustetilalla sekä korvaamalla arkkumallinen istuin taittoistuimilla. Poliisiauton takaosa eli niin sanottu asiakkaiden osasto muokattiin pelkistetymmäksi ja helpommin puhdistettavaksi, kertoo ylitarkastaja Risto Laine Poliisihallituksesta.

Poliisiautojen uudet sisätilat otetaan sarjatuotantoon kun kenttätestit on suoritettu loppuun ja valmis prototyyppi on rakennettu laajempien käyttäjäkokemusten ja kehitysehdotusten perusteella. Sisätilojen muotoiluprojektin kustansi Suomen kulttuurirahasto World Design Capital Helsinki 2012 muotoilupääkaupunkivuoden yhteydessä.

Maija uudistuu myös sisätiloiltaan (Klikkaa kuvasta suuremmaksi!)

Poliisihallituksen konsernipalveluiden materiaaliasiantuntija Timo Virtanen esittelee poliisiauton uusia sisätiloja oheisella videolla:


JÄTÄ KOMMENTTI